Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

2024-12-06
  • Opbrengst : Circa 15 koekjes
  • Porties : 15
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 35m
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Harchakoekjes zijn een geliefde lekkernij, ideaal voor bij de thee of als zoete snack. Dit recept geeft een creatieve draai aan de traditionele Harcha door de koekjes in de vorm van bloemetjes te maken. Ze zijn gemaakt met fijne griesmeel, boter en een vleugje vanille, wat zorgt voor een zachte en kruimelige textuur. Deze bloemvormige koekjes zijn niet alleen heerlijk, maar ook een feest voor het oog, perfect voor feestelijke gelegenheden of om indruk te maken op je gasten. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je deze unieke Harchakoekjes zelf kunt maken en geven we tips voor de beste resultaten. Probeer dit eenvoudige recept uit en geniet van een heerlijke Marokkaanse traditie met een moderne twist!

Ingrediënten

  • 250 g fijne griesmeel
  • 50 g kristalsuiker
  • 100 g boter (gesmolten)
  • 50 ml melk (lauwwarm)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • Extra griesmeel (voor het bestuiven)

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Stap2

Droge ingrediënten mengen: Meng de fijne griesmeel, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.

Stap3

Nat toevoegen: Voeg de gesmolten boter en vanille-extract toe aan de droge ingrediënten. Meng met je handen tot een kruimelig deeg ontstaat.

Stap4

Melk toevoegen: Voeg de lauwwarme melk beetje bij beetje toe en kneed het deeg lichtjes tot het samenkomt. Het deeg moet zacht zijn maar niet plakkerig.

Stap5

Vorm geven: Rol het deeg uit tot een dikte van circa 1 cm. Gebruik een bloemvormige koekjesuitsteker om de koekjes uit te snijden. Bestuif licht met griesmeel.

Stap6

Bakken: Plaats de koekjes op de bakplaat en bak 15-20 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin zijn.

Stap7

Afkoelen: Laat de koekjes volledig afkoelen op een rooster voordat je ze serveert.

Serveer tip: Serveer deze Marokkaanse Harchakoekjes op een kleurrijke schaal met een glaasje Marokkaanse muntthee. Voeg eventueel een vleugje honing toe voor extra smaak.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Koolhydraten

    18 g
  • Eiwitten

    2 g
  • Vet

    8 g
  • Calorieën

    140 kcal per koekje

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.