Ingrediënten
- - 3 glazen melk
- 1 enhalf glas olie
- 100 g gesmolten ongezouten roomboter
- 1 zakje bakpoeder
- 2 eieren
eetlepels suiker
- theelepel zout
- 350 g fijne smida (griesmeel)
- 350 g grove smida (misschien iets meer)
Werkwijze
Stap1
Alle ingrediënten bij elkaar mengen behalve de smida, heel goed mengen en goed loskloppen, dan de smida erbij en heel goed mengen, het moet zo dik als een papje zijn en nog dikker.
5 min laten rusten!
Een koekenpan die niet plakt, een grote eetlepel van het beslag erin en rond vormen of een grote koekenpan voor een grote harsha.
Kleine Koekenpan voor kleintjes, grote voor grote harcha.
Op een zacht vuurtje:
na 3/4 minuten omdraaien bij de kleine
na 5/6 min omdraaien bij de grote.
Besaha
Heerlijk met, olijfolie of honing en Marokkaanse thee 🙂