Lekkere verse Marokkaanse gekruide roerbakschotel!
Ingrediënten
- -Kip roerbakreepjes
-350 gram couscous
- 1 courgette
- 1 rode paprika
-1/2 rode ui
- 1/2 bos koriander
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel chilipoeder
- fijngeraspte citroenschil
- olijfolie
- zout en peper
Werkwijze
Stap1
Maak de marinade: hak de koriander en knoflook fijn en meng dit samen met de komijn en het chilipoeder. Voeg naar smaak fijngeraspte citroenschil en zout en peper toe. Schep de roerbakreepjes samen met 2 eetlepels olijfolie door de marinade en laat dit ca. 5 min intrekken.
Maak de paprika en de courgette schoon en snijd samen met de ui in stukjes.
Verhit een wok of koekenpan (zonder olie) en bak hierin de roerbakreepjes goudbruin. Voeg vervolgens de courgette-, ui- en paprikastukjes toe en roerbak het geheel ca. 5 min.
Bereid ondertussen de couscous.
Serveer het roerbakmengsel op de couscous. Eet smakelijk!
Eet smakelijk!