Marokkaanse Erwtensoep – Bisara – baysara
2010-02-20- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Marokkaanse Erwtensoep – Bisara – baysara is een populaire Marokkaanse gerecht. Er bestaat een zeer veelzeggende Marokkaanse uitdrukking die je gebruikt als een vriend in nood is: ‘Hij is zo arm dat hij alleen nog maar bisara eet’. Zoals zoveel recepten die uit armoede geboren zijn, is deze puree van gedroogde bonen smakelijk én gemakkelijk te bereiden. Dit gerecht is een maaltijd op zich. Wordt geserveerd met een beetje olijfolie, komijn en een paar stukjes droog brood, die als croûtons dienstdoen.
Ingrediënten
- - 250 gram spliterwten
- - 1 teentje knoflook
- - 1 tl prikante paprikapoeder
- - 1 tl zout
- - 1 tl gember
- - 1tl saffraan
- -1 tl zwarte peper
- - olijfolie
Werkwijze
Stap1
Doe de spliterwten in een pan en voeg er water bij tot ze helemaal onder zitten. Doe de teentje knoflook bij en laat het aan de kook 20 a 30 minuten (je weet wanneer ze gaar zijn als je er een pakt en heel zacht is).
Stap2
Pak dan een groot lepel en roer dood de pan tot het net een soepje is sommige mensen doen het ook met een mixer, ik vindt het makkelijker met een grote lepel, je moet wel hardt roeren. As je denkt dat het goed is, pak je een tajine doe je er 2 eetlepels olijfolie in en giet de bisara er in en voeg de kruiden er bij.
Stap3
Doe er nog een half thee glas water bij en laat het rustig op het vuur. Na 10 min haal je het van de vuur en doe nog een klein beetje olijfolie er op als je het wilt bedienen.
Eet smakelijk!
Bismiallh
snij Marokkaans brood in lange stukken zet het even op de grill en seveer het er bij
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
41 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door lina-mae aan 17-05-2013
Ik ga dit recept straks proberen, voor de eerste keer hoop dat t gaat smaken