Marokkaanse donuts (beignets)

2009-09-05
  • Porties : 12
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gram bloem,
    1 etl fijne suiker,
    half koffielepel zout,
    zakje vanillesuiker,
    1 ei,
    1 enhalf koffielepel bakkergist,
    grote glas water,
    olie om te frituren,
    Decoratie: poedersuiker of fijne suiker

Werkwijze

Stap1

salamalaikoum zusters,

Doe in een shcaal de gezeefde bloem en voeg er suiker, zout, vanillesuiker, ei en gist aan toe (gist eerst oplossen in beetje lauwe water)
Meng alles goed doorelkaar terwijl je er lauw water aan toevoegt tot het deeg gelijkmatig is.
Kneed krachtig tot het deeg niet meer plakt.

Rol het deeg uit tot een plak van ong 6mm dikte en steek er met een glas rondjes uit.
Steek in het midden v/d cirkel nog een klein rondje uit en verwijder dit rondje uit de deegcirkel.
(je hebt nu een cirkel met een gat)

Leg de beignets op een met bakpapier bekleed bakblik, dek ze af met bakpapier en laat de beignets rijzen tot ze 2keer zo dik zijn geworden.

Dan moet je ze frituren in hete olie aan beide kanten (moet goud geel zijn)

en eet smakelijk hé
wassallam

de hoeveelheid weet ik echt niemeer maar denk zeker ong 15 stuks ofzo

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.5 / 5)

3.5 5 11
Beoordeel dit recept

11 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Vers en zacht stokbrood met zonnebloempitten en zwarte komijn

    Stokbrood vers en zacht met zonnebloempitten en zwarte komijn

  • Heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes Batbot met gehakt

    Heerlijke Marokkaanse panbroodjes Batbot gevulde met gehakt

  • Barbecue chicken pizza

    Barbecue chicken pizza

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

    Loempiapakketjes met twee soorten kipvullingen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (12)

  1. Geplaatst door melahat aan 05-09-2009

    1 ei

  2. Geplaatst door lela.leila aan 05-09-2009

    Salaam
    ik heb het recept uitgeprobeerd en ze zijn echt goed, je moet wel goed blijven doorkneden. en even over die hoeveelheid; ik heb er de eerste keer een stuk of 40 uitgehaald hoor!!misschien was men glas ietsje kleiner :-s
    beslama!

  3. Geplaatst door koken20 aan 05-09-2009

    hmm zie er heerlijk uit moet ik zkkr eens gana proberen
    fijne ramadan

  4. Geplaatst door sadiye aan 05-09-2009

    hmm lekker hoor

  5. Geplaatst door Dounya101 aan 05-09-2009

    ik heb ze geprobeerd en het proeft inderdaad heerlijk.

    is ook heel gemakkelijk! soukran

  6. Geplaatst door hayati aan 06-09-2009

    ik ga het nu ook proberen.jullie horen het nog wel inchallah.gair inchallah
    was sallam

  7. Geplaatst door hammoudi aan 08-09-2009

    hoi ik heb ze vandaag uit geprobeert ik hoop dat ze lukken jullie horen van me insallah

  8. Geplaatst door Maryam7 aan 10-09-2009

    kun je met de restjes deeg van de randjes en binnenste rondjes nieuwe donuts maken of gewoon weggooien?

  9. Geplaatst door melahat aan 10-09-2009

    ik gooi da gewoon weg

  10. Geplaatst door charmoula aan 14-09-2009

    salam idd met 500gram bloem kreeg ik ook zeker een stuk of 40 beignets.

    Maryam: de restjes deeg kan je opnieuw kneden. en nog meer beignets uithalen..
    succes allemaal en eet smakelijk!

  11. Geplaatst door hayatzine aan 28-09-2009

    lekker. dat heet toch sevnez. gr hayat

  12. Geplaatst door gewoonmezelf aan 18-08-2010

    salaam,als je droge gist wilt gebruiken i.p.v. bakkersgist hoeveel moet dat dan zijn?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.