Dadelkoekjes zijn een van de bekendste Marokkaanse koekjes naast ka3b alghezaal. Deze Marokkaanse dadelkoekjes worden vaak gemaakt met het suikerfeest, bruiloften, Geboortefeestjes en andere gelegenheden. Ze worden op verschillende manieren geversierd.
Ingrediënten
- Deeg:
- - 1 kilo meel
- - 250 gr. zacht roomboter
- - 4 eetl. suiker mag meer
- - 1 eetl. orangebloeswater
- - 2 eet. zonnebloemolie
- Dadelvulling:
- - dadelpasta
- - - 1 eet. orangebloeswater (mazar)
- - beetje kaneel
- - 2 eetl. Gesmolten boter
- Verder
- - poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Met de deegingrediënten maak je er een soepel deeg van en dan even laten rusten in de koelkast.
Stap2
Dadelvulling:
Ik koop gewoon dadelpasta lekker makkelijk. Ik meng ermee 1 eet. Mazar (orangebloeswater), een beetje kaneel en 2 eetl. Gesmolten boter.
Stap3
Als het deeg een beetje uitgerust is. Dan rol je het deeg uit. Je maakt een bolletje pasta en stopt het erin en dan met de nekhsa versieren.
Stap4
Dan bakken in de oven op 160 graden. Als het goed afgekoeld is, rollen door de poedersuiker en smullen maar.