Marokkaanse briwat met vis
2018-02-27- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Bereidingstijd : 40m
- Kooktijd : 30m
- Klaar in : 1:20 u
BVoor dit recept voor briwat met vis wordt er pangafilet gebruikt, maar je kunt ook andere soorten vis gebruiken zoals kabeljauw, tilapia, enz in combinatie met garnalen en calamaris.
Ingrediënten
- - 2 pangafilets
- - 250 gram garnalen (groot en klein)
- - 250 gram calamares
- - 2 teentjes knoflook
- - Surimi sticks
- - 2 paprika’s
- - 1 prei
- - 1 ui
- - Mihoen
- - Filodeeg
- - Olie voor het bestrijken
- - Citroensap (verse)
- Kruiden:
- - Sambal (als je van pittig houdt)
- - 2 Knorr visbouillon
- - Zout en peper
- - Paprikapoeder
- - Komijn
- - Gember
- - Saffraan
- - Koriander
- - Viskruiden
Werkwijze
Stap1
Snijd de pangafilet in grove stukken en de calamares in kleine stukken. Schil de gamba’s. Doe olijfolie in een pan en bak als eerst de calamares. Voeg de ui, knoflook en paprika toe. Meng er ook voorzichtig de garnalen en pangafilets doorheen Kruimel de visbouillonblokjes en laat dit even met elkaar bakken. Daarna doe je de kruiden erbij. Als het gaar is geworden doet je de vis in een vergiet en laat je dit uitlekken.
Stap2
Ondertussen laat je het water koken. Pak een schaaltje, leg de mihoen erin en giet er kokend water overheen. Laat het zo staan (niet op het vuur). Marineer dan de mihoen met de olie van het vismengsel dat is uitgelekt. Laat de mihoen weer uitlekken in een vergiet.
Stap3
Pak nu het filodeeg en snij deze in lange verticale stukken, besmeer deze met de olie. Pak nu het vismengsel en leg dit aan het einde van het filodeeg, vouw het nu op en rol het in een driehoekige vorm.
Wanneer je klaar bent, besmeer je ze met eigeel zodat ze mooi goudbruin worden. Bak de brewat op 175 graden voor ongeveer 30 min.
Gemiddelde waardering
(3.5 / 5)
8 keer beoordeeld