Marokkaanse Briwat met Amandelen

2024-12-13
  • Opbrengst : 20 Briwat
  • Porties : 10 personen
  • Bereidingstijd : 40m
  • Kooktijd : 20m
  • Klaar in : 1m
Beoordeel dit recept:

Marokkaanse Briwat met amandelen zijn een van de populairste lekkernijen uit de Marokkaanse keuken. Mensen serveren deze koekjes vaak bij feestelijke gelegenheden, zoals bruiloften en tijdens Ramadan. De zoete, driehoekige hapjes hebben een knapperige buitenkant van filodeeg. Binnenin vind je een heerlijk mengsel van geroosterde amandelen, verrijkt met oranjebloesemwater.

De combinatie van texturen en smaken maakt deze Briwat onweerstaanbaar voor liefhebbers van zoetigheid. In Marokko dopen mensen ze in honing en strooien er sesamzaadjes over. Dit geeft niet alleen extra smaak, maar maakt ze ook aantrekkelijk om te zien. Het maken van deze lekkernijen vraagt om precisie en geduld. Het resultaat is echter de moeite meer dan waard. Lees hieronder hoe je zelf Briwat met amandelen kunt maken en geniet van de authentieke smaak in je eigen keuken.

Ingrediënten

  • 250 g amandelen
  • 125 g poedersuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 50 g boter (gesmolten)
  • 10 vellen filodeeg
  • 200 g honing
  • 2 eetlepels sesamzaadjes (optioneel)
  • Zonnebloemolie (voor frituren)

Werkwijze

Stap1

Voorbereiding: Blancheer de amandelen en verwijder de velletjes. Rooster ze in een droge pan tot ze goudbruin zijn.

Stap2

Vulling maken: Maal de amandelen fijn in een keukenmachine en meng ze met de poedersuiker, kaneel, oranjebloesemwater en gesmolten boter. Vorm kleine balletjes van het mengsel.

Stap3

Filodeeg voorbereiden: Snijd de filodeegvellen in lange stroken van ongeveer 7 cm breed.

Stap4

Vouwen: Plaats een amandelballetje aan het begin van een filodeegstrook en vouw het deeg in een driehoekige vorm. Herhaal dit tot alle vulling is gebruikt.

Stap5

Frituren: Verhit zonnebloemolie in een pan en frituur de Briwat tot ze goudbruin zijn. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Stap6

Honingbad: Verwarm de honing zachtjes en doop de gefrituurde Briwat hierin. Bestrooi ze eventueel met sesamzaadjes.

Stap7

Serveren: Laat de Briwat afkoelen en serveer ze op een mooie schaal.

Serveertip:
Serveer deze Marokkaanse Briwat met amandelen op een decoratieve schaal, begeleid met een kopje Marokkaanse muntthee voor de ultieme smaakbeleving.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(5 / 5)

5 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

  • Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes, gepresenteerd op een mooi gedekte tafel met Tajine.nl subtiel verwerkt in de decoratie.

    Marokkaanse Harchakoekjes in de vorm van bloemetjes

  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Energie

    250 kcal
  • Vetten

    15 g
  • Koolhydraten

    30 g
  • Eiwitten

    5 g

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.