Het recept van Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes. Baktijd is ongeveer 25 minuten oventemperatuur:180. Ze zijn heerlijk en makkelijk. Makkelijk recept voor al3ied.
Ingrediënten
- - 500g amandelen
- - snufje Arabisch gom in poedervorm
- - 1 koffielepeltje bakpoeder
- - 1 koffielepeltje boter
- 4 eiren
- - 250g poedersuiker
- - 2 eetlepels geraspte citroenschil
- Decoratie:
- - eiwit
- - poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Giet kokend water over amandelen, haal het velletje eraf en hak ze fijn.
Stap2
Voeg Arabisch gom bakpoeder, boter 3 eidooiers (bewaar het eiwit), 1 ei, poedersuiker en geraspte citeroenschil toe.
Kneed alle ingrediënten goed door elkaar om een gelijkmatig deeg te krijgen. Vet je handen in en vorm het deeg kleine balletjes in de vorm van een ghriba. Haal ze door het eiwit en bestrooi ze met poedersuiker.
Stap3
Plaats de ghribas op een ingevette en met meel bestrooide bakplaats. Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven met een gemiddelde temperatuur.
Laat de amandelenghribiyat koud worden en serveer ze.