Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes Recept

Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes Recept

Het recept van Marokkaanse amandelenghribiyat koekjes. Baktijd is ongeveer 25 minuten oventemperatuur:180. Ze zijn heerlijk en makkelijk. Makkelijk recept voor al3ied.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Giet kokend water over amandelen, haal het velletje eraf en hak ze fijn.

Stap2

Voeg Arabisch gom bakpoeder, boter 3 eidooiers (bewaar het eiwit), 1 ei, poedersuiker en geraspte citeroenschil toe.

Kneed alle ingrediënten goed door elkaar om een gelijkmatig deeg te krijgen. Vet je handen in en vorm het deeg kleine balletjes in de vorm van een ghriba. Haal ze door het eiwit en bestrooi ze met poedersuiker.

Stap3

Plaats de ghribas op een ingevette en met meel bestrooide bakplaats. Bak ze gedurende 20 a 25 minuten in een voorverwarmde oven met een gemiddelde temperatuur.

Laat de amandelenghribiyat koud worden en serveer ze.

Mobiele versie afsluiten