Marokkaans criossants

2006-09-07
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Deeg:
    250 gr bloem
    250 gr boter of margarine
    een snufje zout.
    vulling:
    150 gepelde amandelen
    150 gr suiker
    1 ei
    2 eetl oranjebloesemwater
    1 theel kaneel
    glaceersuiker( ik ken die niet, ik gebruik fijne malen suiker of basterdsuiker)

Werkwijze

Stap1

Bereid eerste het deeg: Zet een grote schaal enkele minuten in de koelkast zodat deze goed koud wordt. Doe de bloem en de in stukjes gesneden boter erin, samen met het zout. Werk de ingredienten snel dooreen. Giet er in één keer 3 eetl. ijskoud water over. Kneed het deeg snel en krachtig. Rol het deeg in een bal en als het brokkelt, besprenkelt u het met wat ijswater, telkens met enkele druppels tegelijk totdat het deeg lichtjes elastisch is gfeworden. Laat het deeg 1 uur op een koele plaats rusten.

Terwijl het deeg rust, bereidt u de vulling: Leg de amandelen op een ovenplaat endroog ze in de oven in enkele minuten. Als ze mooi goudbruin van kleur zijn, doet u ze in de mixer of stampt ze fijn in een mortier.

Werk de suiker, het hele ei, de helft van het oranjebloesemwater en het kaneel er zorgvuldig door.

Trek het deeg uiteen enrol het uit met de deegroller tot een plak van 2 mm dikte. Snijd met een scherp mes of deegradertje het deeg in vierkantjes van 7 a 8 cm vierkant.

Leg de vierkantjes deeg met een punt naar boven gericht voor u op het werkblad en schep op de bovenste punt een 1/2 eetl vulling. Voerm een soort worstje van 5 cm lang van de vulling. Vouw de bovenste punt nu over de vulling en rol het deeg op in de vorm van een criossant. Druk de uiteiden stevig toe, Zodat de vulling er niet uit kan lopen.

Leg de rolletjes op een (niet ingevette) ovenplaat en vouw ze in de vorm van een croissant. Leg ze niet de dicht tegen elkaar.

Maak met een naald enkele gaatjes in de criossants en zet ze 20 min. in een tamelijk lauwe oven (150?C, thermostaat 4/5)

Als ze mooi goudbruin zijn gebakken, neemt u ze uijt de oven en legt ze op een taartrooster. Besprenkel ze met de rest van het oranjebloesemwater.
Rol elke croissant door de glaceersuiker ( kan ook poedersuiker of basterdsuiker in fijn malen). e leg ze weer op het rooster. Serveer ze koud.

Als Na 20 minuten oven geen lichtbruin ziet, dan ff wat nog 5 of 7 minuten laten oven

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 18
Beoordeel dit recept

18 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door miss ikkie aan 07-09-2006

    heeft iemand deze al uitgeprobeerd sinds deze hier staat??

  2. Geplaatst door ellouisa aan 14-09-2006

    ziet er lekker uit!!

  3. Geplaatst door libeluli aan 19-09-2006

    ben benieuwd, en eindelijk eenidee om die nootjes te malen, hihihih ikwst dat niet, ik dacht je moet ze koken ofzo hahahaha, ga t binnekort uitproberen, ojALLLAH, xxxx libeluli

  4. Geplaatst door Mvr.Tajina aan 20-09-2006

    zo dat ziet er lekker uit !!!
    hhmmm…
    ik gaan die koekjes zeker met ramadan uitproberen

  5. Geplaatst door lady_danger aan 12-12-2006

    aaaah wallah ik word gek van al deze koekjes ik dacht dat ik niks kon vinden voor de alied en zo te zien kan ik zelfs geen keuzes maken tbarkallah 3like oegtie ziet er fantastisch uit schat;)

  6. Geplaatst door libeluli aan 13-12-2006

    salam yasmina, ik heb ze eeeeeeindelijk gemaakt, alleen…. ik vond die verhouding 250-250 n beetje raar,ik dacht dat word dus erg boterachtig deeg, dus ik heb veel meer meel bij gedaan, want het bleef heeel erg plakkerig… uitelindelijk waren ze wel heeeeeel lekker maar het deeg brak n beetje tijdens het rollen, ONDANKS dat iker water bij deed (zoals jou tip aangaf)..dus we konden ze wel lekker eten ,maar het zag er niet uit boehoeeeeeeeeeeee…..heb je aljeblieft raad. moet het echt 250 boter en 250 bloem zijn??? knuffel belsam libeluli

  7. Geplaatst door libeluli aan 13-12-2006

    beslama hihihi koes koes

  8. Geplaatst door sadiye aan 25-08-2009

    hmmmm

  9. Geplaatst door sadiye aan 01-02-2011

    zo zo 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.