Marmerblokjes
2008-10-25- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 25m
Ingrediënten
- *500 gram ongezouten pinda's
*80 gram sesamzaadjes
*125 a 150 gram suiker
*ongeveer 30 gram gesmolten roomboter
*1 a 2 eiwitten
*15 ml. oranjebloesemwater
*250 gram witte chocolade
*pure chocolade
Werkwijze
Stap1
Grill de pinda's goudbruin op een bakplaat in de hete oven. Pas op dat ze niet te donker worden en verbranden.
Voeg, als ze beginnen te kleuren, het sesamzaad er bij en laat mee-roosteren.
Laat afkoelen en maal de geroosterde pinda's en sesamzaad zeer fijn in een keukenmachine samen met de suiker.
Meng alles met het(de) eiwit(ten) en het oranjebloesemwater.
Kneed er de afgekoelde gesmolten roomboter doorheen en meng alles goed zodat er een vochtige, compacte massa ontstaat.
Doe de massa in een met bakpapier beklede rechthoekige bakvorm en bak in de voorverwarmde oven 10 minuten op 180 graden.
Haal de vorm uit de oven en besmeer de bovenkant met de helft van de witte chocolade(in de magnetron gesmolten)
Maak met gesmolten pure chocolade (doe die in een spuitzak met kleine opening of in een papieren puntzak waar je het puntje van af knipt) strepen in de breedte over de witte chocolade.
Neem dan een sateprikker en trek die over de lengte van het gebak heen en weer zodat de mooie "marmer"-tekening ontstaat.
Laat alles geheel afkoelen in zet in de koelkast.
Herhaal dezelfde procedure met de rest van de witte chocolade zoals hierboven staat met de andere kant van het gebak.
Doe daarvoor plasticfolie op het gebak en keer het om.
Snijd het gebak met de gemarmerde zijde naar boven in blokjes of in ruiten en leg die op een mooie schaal.
Gemiddelde waardering
(4.6 / 5)
13 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door wafae_gril aan 25-10-2008
hhhmmmm ziet er lkkr uit
Geplaatst door sadiye aan 26-10-2008
😀
Geplaatst door nadia25 aan 27-10-2008
wat voor bakvorm is het precies??
en moet de chocolade ook aan de onder kant?? ziet er echt lekker uit
Geplaatst door sadiye aan 27-10-2008
het moet een rechthoekige bakvorm zijn.En alleen de bovenkant moet met chocolade besmeert worden.
Geplaatst door souly aan 02-11-2008
dit ga ik zeker proberen
Geplaatst door Nisrineb aan 05-11-2008
hallo
Het is een soort cake toch?
mijn vraag is doe je daar geen mee bij.
Ik kan het evenniet volgen
Geplaatst door sadiye aan 05-11-2008
nee er gaat geen meel in
Geplaatst door madeliefje aan 13-11-2008
hallo
dus je snijd hem met de choco beneden met de goede kant naar beneden snijden zo toch.
Geplaatst door sadiye aan 14-11-2008
ja klopt schuin kan ook
Geplaatst door madeliefje aan 17-11-2008
heb ze gisteren gemaakt heerlijk zeg . bedankt voor je recept.
Geplaatst door sadiye aan 17-11-2008
geen dank
Geplaatst door soly aan 29-11-2008
is bloesemwater hetzelfde als mazhar?
Geplaatst door sadiye aan 29-11-2008
ja
Geplaatst door Soukaina19 aan 15-01-2009
Moet je het mengels gewoon op de bakplaat verspreiden? Niet in een bakvorm ofzo? x S.
Geplaatst door sadiye aan 19-09-2009
in een rechthoekige bakvorm
Geplaatst door salha aan 25-08-2010
dames zijn er nog meer nieuwe recepten??
Geplaatst door xmex12 aan 07-09-2010
Jummieee
Geplaatst door selwa29 aan 30-12-2010
mmmmm dit zijn mijn lievelings koekjes echt ik kan er van blijven eten zo lekker vind ik ze mmmmmmm.