Ingrediënten
- 2 zakken ongezouten pinda's (ongeveer 250 gr)
blikje Gecondenseerde melk
eetlepel cacaopoeder
theelepeltje kaneel
pak biscuitjes
voor de buitenkant van de koek:
reep melkchocolade
reep witte chocolade
Werkwijze
Stap1
Hak de pinda's in een blender en maak ze fijn. Niet zo fijn dat het pindakaas wordt. Doe het zelfde met de koekjes. Voeg dan de kaneel, cacaopoeder en Gecondenseerde melk erbij en kneed het goed door elkaar. Dit moet een soort deeg worden, het is al vrij hard deeg en hoe langer je het laat staan hoe harder het wordt. Doe dit deeg in een bakblik met bakpapier (bijvoorbeeld een ronde taartvorm) druk het goed aan.
Smelt dan de helft van de melkchocolade reep. Bestrijk het deeg met een flinke laag gesmolten chocolade en zet het in de koelkast. Laat dit ongeveer 30 min. staan, tot de chocolade goed hard is. Draai de koek dan om in het bakblik en smelt weer melkchocolade en bestrijk het ermee.
Smelt dan heel snel een stuk witte chocolade en maak met een lepel of spuitzakje een mooi patroon op de koek. Laat het weer 30min. hard worden en klaar!
Door met een sate prikker heen en weer te gaan over de zachte chocolade krijg je een leuk patroon.