Mama’s kippenboullion

2005-11-27
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • - 1 kip in delen (of aantal stukjes kip)
    - olie
    - zout, saffraan, peper, komijn, beetje paprikapoeder

Werkwijze

Stap1

Bak de stukken kip in de olie, wees niet te zuinig met de olie want je gaat er nog heel wat water bij doen. Daarna saffraan en zout toevoegen. Als ze goudbruinig aangebakken zijn doe je er de peper, kemmoun en paprikapoeder bij.

Het is lekker als je de peper goed proeft, dus dat het beetje pittig wordt en als je de komijn (komijn) goed proeft. Sowieso kruiden naar smaak: als je eerst minder doet kan je er altijd nog wat bij doen als het nog aan het koken is. Pas wel op; kruiden die niet eerder zijn meegebakken maar direct in water worden gedaan, zijn sterker van smaak. Niet te veel paprikapoeder gebruiken, het liefst haal je deze weg en gebruik je die gele kruiden? Ik weet niet hoe het heet, wij zeggen in het berbers akkeshoth awragh (gele stok) maar ja :p.

Houdt de boullion helder en geel, paprikapoeder kan het rodig maken als je te veel gebruikt.

Even de kip en kruiden aanbakken. Water erbij tot de pan niet te vol is en goed laten sudderen. Hoe langer het kookt hoe lekkerder het wordt.

Succes.

Geencam, geen digi cam = geen foto

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(2.5 / 5)

2.5 5 2
Beoordeel dit recept

2 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Marokkaanse Harira soep

    Traditionele Marokkaanse Harira soep

  • Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

    Heerlijke romige bloemkoolsoep om je diner goed te beginnen

  • Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

    Lekker gezonde Marokkaanse Tchichasoep iewzan

  • shorba - soep

    Shorba – soep

  • Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

    Biologisch Turkse linzensoep recept voor 4 personen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door MADAME CUISINE aan 28-11-2005

    Gele kruiden, zijn alharkoum

  2. Geplaatst door Fati7a aan 29-11-2005

    juistem!

  3. Geplaatst door Fati7a aan 29-11-2005

    Oh en zout gebruiken natuurlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.