Dit zijn heel makkelijke Marokkaanse amandelenkoekjes. Ze worden gemaakt van amandelen, chocolade en kokos. Deze koekjes zijn heerlijk bij thee. Met het Suikerfeest liggen ze altijd op tafel.
Ingrediënten
- 500 gram amandelen
- - 1 pakje bona
- - 1 kopje chocolademelk
- - 1 bakpoeder
- - meel
- - witte chocolade repen
- - 250 gram kokos
Werkwijze
Stap1
Was de amandelen en leg ze op de bakplaat (zonder te schilen) en bak ze tot ze krokant zijn. Laat ze ongeveel 15 minuten afkoelen.
Doe ze dan in de mixer mix ze niet te fijn moeter stukjes in zitten.
Doe dan de chocolademelk bij en de bona en voeg de meel beetje bij beetje bij en de bakpoeder tot je soepeldeeg hebt maak er kleine roodjes van net een walnoot (ze worden dikker in de oven dus kijk hoe groot je het wil )en leg je op de bakplaat en laat ze ongeveer 20min in de oven laat ze afkoelen en dip ze dan in de witte chokolaade en dan in de cocos en leg een op een mooie bord niet op elkaar tot ze hardt zijn .
Eet smakelijk
bismiallh