Ingrediënten
- Benodigdheden:
- 70 gram zachte boter
- 1 ei
- 70 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 125 gram maizena
- 100 gram meel (ietsjes meer)
- Een halve theelepel bakpoeder.
- cacao
* jam
Ter decoratie:
- 200 gram melkchocolade
- 3 eetlepels zonnebloemolie.
- versiering
Werkwijze
Stap1
Hoe ga je te werk:
• Verwarm de oven voor op 150 graden.
• Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed.
• Voeg de maizena toe.
• Meng goed.
• Meng de bakpoeder met het meel.
• Voeg het meel stap voor stap toe aan bovenstaand mengsel.
• Stap voor stap omdat je misschien wat minder of meer meel nodig hebt dan 100 gram.
• Maak er een zacht en soepel deeg van dat niet meer aan de handen plakt.
• Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
• Voeg aan één stuk deeg wat cacao toe.
• Kneed het deeg zodat het een egale kleur krijgt.
• Bestuif het werkblad goed met meel.
• Rol het deeg voorzichtig uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. (niet dunner)
• Steek met een een bloemenvormpje bloemetjes uit.
• Leg de bloemetjes voorzichtig op de bakplaat.
• Werk zo al het deeg af.
• Doe de bakplaat in het midden van de oven.
• De koekjes zijn in circa 10 minuten gaar of als de onderkant van het koekje lichtbruin kleurt.
• Laat de koekjes afkoelen.
• Doe de jam in een bord en roer het even door.
• Zoek een gekleurd en wit koekje bij elkaar dat qua grootte met elkaar overeenkomen.
• Leg met het puntje van ene theelepeltje een beetje jam op een koekje.
• Druk het andere koekjes daar bovenop.
• De jam die aan weerskanten verschijnt, verwijderen (anders zit dit straks in de chocola.)
• Werk zo alle koekjes af.
• Smelt de chocola met de 3 eetlepels zonnebloemolie au-bain-marie.
• Dompel een dubbel koekje in de chocola.
• Haal het koekje er voorzichtig met een vork uit.
• Laat even afdruipen en zet het vervolgens op een stuk plasticfolie.
• Decoreer het koekje met wat jij in huis hebt. Ik had gekleurde hageltjes.
• Laat de chocolade hard worden.