Maizenakoekjes met chocolade

2007-08-16
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Benodigdheden:
    - 70 gram zachte boter
    - 1 ei
    - 70 gram suiker
    - 1 zakje vanillesuiker
    - 125 gram maizena
    - 100 gram meel (ietsjes meer)
    - Een halve theelepel bakpoeder.
    - cacao
    * jam
    Ter decoratie:
    - 200 gram melkchocolade
    - 3 eetlepels zonnebloemolie.
    - versiering

Werkwijze

Stap1

Hoe ga je te werk:

• Verwarm de oven voor op 150 graden.
• Meng de boter, het ei, de suiker en de vanillesuiker goed.
• Voeg de maizena toe.
• Meng goed.
• Meng de bakpoeder met het meel.
• Voeg het meel stap voor stap toe aan bovenstaand mengsel.
• Stap voor stap omdat je misschien wat minder of meer meel nodig hebt dan 100 gram.
• Maak er een zacht en soepel deeg van dat niet meer aan de handen plakt.
• Verdeel het deeg in twee gelijke stukken.
• Voeg aan één stuk deeg wat cacao toe.
• Kneed het deeg zodat het een egale kleur krijgt.
• Bestuif het werkblad goed met meel.
• Rol het deeg voorzichtig uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. (niet dunner)
• Steek met een een bloemenvormpje bloemetjes uit.
• Leg de bloemetjes voorzichtig op de bakplaat.
• Werk zo al het deeg af.
• Doe de bakplaat in het midden van de oven.
• De koekjes zijn in circa 10 minuten gaar of als de onderkant van het koekje lichtbruin kleurt.

• Laat de koekjes afkoelen.
• Doe de jam in een bord en roer het even door.
• Zoek een gekleurd en wit koekje bij elkaar dat qua grootte met elkaar overeenkomen.
• Leg met het puntje van ene theelepeltje een beetje jam op een koekje.
• Druk het andere koekjes daar bovenop.
• De jam die aan weerskanten verschijnt, verwijderen (anders zit dit straks in de chocola.)
• Werk zo alle koekjes af.
• Smelt de chocola met de 3 eetlepels zonnebloemolie au-bain-marie.
• Dompel een dubbel koekje in de chocola.
• Haal het koekje er voorzichtig met een vork uit.
• Laat even afdruipen en zet het vervolgens op een stuk plasticfolie.
• Decoreer het koekje met wat jij in huis hebt. Ik had gekleurde hageltjes.
• Laat de chocolade hard worden.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 13
Beoordeel dit recept

13 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (3)

  1. Geplaatst door amientje aan 04-09-2007

    lijkt me lekker maar wat is maizena

  2. Geplaatst door superkok aan 17-12-2007

    maizena is maiszetmeel.
    ze zien er erg lekker uit!!
    groeten superkok.

  3. Geplaatst door troep aan 14-09-2009

    nou ik ga me best doen !!!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.