Maïzena koekjes
2017-02-27- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert
- Vaardigheidsniveau: Simpel
-
Toevoegen aan favorieten
Deze Marokkaanse maïzena koekjes zijn heerlijk. Je kent ze daarom vast en zeker. Ze zijn heel makkelijk te maken. Ze zijn zacht waardoor ze heerlijk in je mond smelten. Dus zeker de moeite waard om te maken!
Ingrediënten
- 1 klein thee glas suiker
- 250 gram boter
- 2 eieren
- Zakje vanillesuiker
- Bakpoeder
- Maïzena 2/3 pakjes
Werkwijze
Stap1
Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, en de boter toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel.
Stap2
Voeg dan de eieren toe en meng het goed door voeg dan de droge ingrediënten toen en voeg telkens beetje bij beetje de maïzena toe tot een bol deeg die niet meer plakt aan je handen.
Stap3
Maak er kleine bolletje van en doe het op een voorverwarmde oven in op 180 graden en let goed op de koekjes ze worden heel snel gaar.
Stap4
Als de koekjes een licht bruin kleurtje heeft gekregen onderaan de koekjes dan zijn ze klaar en laat ze dan afkoelen.
Stap5
Vervolgens dip je ze in witte chocola en rasp je melk chocolade boven de koekjes op laat dan de chocola hard worden en doe ze dan in papieren vormpjes en smullen maar.
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
8 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Recept reacties
Reacties (2)
- Facebook reacties
- Site reacties (2)
Geplaatst door Vandewauw Lydia aan 06-04-2017
Beste,
Hoeveel bedoel je met “bakpoeder ” en hoeveel gram is 2/3 pakje maizena ?
Danku
Geplaatst door Saifeddine aan 07-09-2017
Hoe kan je het maken