Maïzena koekjes

2017-02-27
Beoordeel dit recept:

Deze Marokkaanse maïzena koekjes zijn heerlijk. Je kent ze daarom vast en zeker. Ze zijn heel makkelijk te maken. Ze zijn zacht waardoor ze heerlijk in je mond smelten. Dus zeker de moeite waard om te maken!

Ingrediënten

  • 1 klein thee glas suiker
  • 250 gram boter
  • 2 eieren
  • Zakje vanillesuiker
  • Bakpoeder
  • Maïzena 2/3 pakjes

Werkwijze

Stap1

Voeg in een ruime kom de kristalsuiker samen met de vanillesuiker, en de boter toe en mix dit met je handen goed samen tot een glad mengsel.

Stap2

Voeg dan de eieren toe en meng het goed door voeg dan de droge ingrediënten toen en voeg telkens beetje bij beetje de maïzena toe tot een bol deeg die niet meer plakt aan je handen.

Stap3

Maak er kleine bolletje van en doe het op een voorverwarmde oven in op 180 graden en let goed op de koekjes ze worden heel snel gaar.

Stap4

Als de koekjes een licht bruin kleurtje heeft gekregen onderaan de koekjes dan zijn ze klaar en laat ze dan afkoelen.

Stap5

Vervolgens dip je ze in witte chocola en rasp je melk chocolade boven de koekjes op laat dan de chocola hard worden en doe ze dan in papieren vormpjes en smullen maar.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 8
Beoordeel dit recept

8 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

Reacties (2)

  1. Geplaatst door Vandewauw Lydia aan 06-04-2017

    Beste,
    Hoeveel bedoel je met “bakpoeder ” en hoeveel gram is 2/3 pakje maizena ?
    Danku

  2. Geplaatst door Saifeddine aan 07-09-2017

    Hoe kan je het maken

Plaats een reactie

  • Facebook reacties
  • Site reacties (2)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.