Magdalenakoekjes
2005-11-20- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
Ingrediënten
- 150 gr boter
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
1 eiwit
1/2 eidooier
1 mespuntje zout
150 gr bloem
1,5 gr bakpoeder (dat is ongeveer 1 1/2 afgestreken theelepel)
Om te bestrijken:
1/2 eidooier
1/2 el melk
Om te bestrooien:
50 gr gesnipperde amandelen
Werkwijze
Stap1
Roer alle ingredienten samen (eerst boter, dan suiker en vanillesuiker erbij, dan het ei, eiwitten, 1/2 eidooier, zout en tenslotte de gezeefde bloem en bakpoeder beetje voor beetje).
Schep het deeg op een ingevet bakblik van 32 bij 45 cm en strijk het gelijkmatig uit. Bestrijk het met de met melk geklutste halve eidooier en bestrooi het met de amandelsnippers.
Bak het in het midden van een voorverwarmde oven 15 minuten op 200-225 graden.
Na het bakken de koek meteen in ruitjes, vierkantjes of rechthoekjes snijden en af laten koelen op een rooster.
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
9 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door Moussie aan 28-10-2007
Ik vroeg mij af of ze hard moesten zijn. Bij mij kwam het eruit gewoon als cake namelijk. Hij was wel lekker, maar toch vraag ik mij af of ze niet hard moesten zijn.