Magdalenakoekjes

2005-11-20
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 150 gr boter
    150 gr suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    1 eiwit
    1/2 eidooier
    1 mespuntje zout
    150 gr bloem
    1,5 gr bakpoeder (dat is ongeveer 1 1/2 afgestreken theelepel)
    Om te bestrijken:
    1/2 eidooier
    1/2 el melk
    Om te bestrooien:
    50 gr gesnipperde amandelen

Werkwijze

Stap1

Roer alle ingredienten samen (eerst boter, dan suiker en vanillesuiker erbij, dan het ei, eiwitten, 1/2 eidooier, zout en tenslotte de gezeefde bloem en bakpoeder beetje voor beetje).

Schep het deeg op een ingevet bakblik van 32 bij 45 cm en strijk het gelijkmatig uit. Bestrijk het met de met melk geklutste halve eidooier en bestrooi het met de amandelsnippers.

Bak het in het midden van een voorverwarmde oven 15 minuten op 200-225 graden.

Na het bakken de koek meteen in ruitjes, vierkantjes of rechthoekjes snijden en af laten koelen op een rooster.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 9
Beoordeel dit recept

9 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Moussie aan 28-10-2007

    Ik vroeg mij af of ze hard moesten zijn. Bij mij kwam het eruit gewoon als cake namelijk. Hij was wel lekker, maar toch vraag ik mij af of ze niet hard moesten zijn.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.