Ingrediënten
- 300 gr elleboogjesmacaroni
1 prei
1 ui
zout/peper/kurkuma/saffraanpoeder
olijfolie/zonnebloemolie
3 teentjes knoflook
beetje smin (wat ze in de couscous doen)
fijngehakte peterselie en koriander
Werkwijze
Stap1
kook de macaroni met een beetje zout beetgaar.
Snipper de ui fijn, hak de prei ook fijn en doe die in een wat diepe pan, doe de kruiden erbij en pers de knoflookteentjes en doe ze er ook bij. Wat olijfolie en zonnebloem erbij en laat het geheel sudderen. Dan giet je 2 glazen water erbij, 2-3 theelepel tomatenpuree en 2-3 theelepel smin en alles goed roeren, deksel erop laten koken tot saus.
De macaroni afgieten, boter of olie doorheen doen om plakken te voorkomen. De macaroni in de pan doen waarin de saus zit en alles goed vermengen, meteen serveren en eet smakelijk!!!!!!!
Voor degenen die pittig houden, zouden bijv. sambal bij de saus doen.
Dit is een basisgerecht je zou eindeloos kunnen combineren met groente en vlees, het is maar waar je van houdt…