Macaroni met fijngesneden prei

2005-10-12
  • Bereidingstijd : 30m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 300 gr elleboogjesmacaroni
    1 prei
    1 ui
    zout/peper/kurkuma/saffraanpoeder
    olijfolie/zonnebloemolie
    3 teentjes knoflook
    beetje smin (wat ze in de couscous doen)
    fijngehakte peterselie en koriander

Werkwijze

Stap1

kook de macaroni met een beetje zout beetgaar.

Snipper de ui fijn, hak de prei ook fijn en doe die in een wat diepe pan, doe de kruiden erbij en pers de knoflookteentjes en doe ze er ook bij. Wat olijfolie en zonnebloem erbij en laat het geheel sudderen. Dan giet je 2 glazen water erbij, 2-3 theelepel tomatenpuree en 2-3 theelepel smin en alles goed roeren, deksel erop laten koken tot saus.

De macaroni afgieten, boter of olie doorheen doen om plakken te voorkomen. De macaroni in de pan doen waarin de saus zit en alles goed vermengen, meteen serveren en eet smakelijk!!!!!!!

Voor degenen die pittig houden, zouden bijv. sambal bij de saus doen.
Dit is een basisgerecht je zou eindeloos kunnen combineren met groente en vlees, het is maar waar je van houdt…

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (4)

  1. Geplaatst door sihamkleuter aan 09-10-2005

    heee, beheerders, weer 1 zonder auteur.

    :):)

  2. Geplaatst door ellouisa aan 11-12-2005

    Klinkt goed meid!

  3. Geplaatst door asma_92 aan 27-03-2006

    hoort het gerecht pittig te zijn of heb ik mischien te veel kruiden gedaan, want ik had het laatste gemaakt en het smaakte best wel pittig..maar voor de rest vind ik jou recept toppie

  4. Geplaatst door wafaa aan 27-03-2006

    ikzelf hou van pittig eten, maar het hangt van je zelf af hoeveel peper en/of chilipoeder in doet, je zou gewoon wat minder peper in kunnen doen bijv. 1 theelepeltje of een halve.
    Bedankt meid!
    ps: ik ben die amira_van_kozina kheb mijn naam verandert ik heet gewoon Wafaa.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.