Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept
2018-02-10- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Dessert, Ontbijt
- Vaardigheidsniveau: Simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 14
- Bereidingstijd : 30m
- Kooktijd : 35m
- Klaar in : 2:00 u
Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.
Ingrediënten
- Voor het gistdeeg:
- - 350 gr bloem
- - 20 gr gist
- - 125 ml lauwwarm melk
- - 50 gr boter
- - 40 gr suiker
- - 1/4 theelp. zout
- - 1 ei
- Vulling:
- - 150 gr maanzaad
- - 250 ml melk
- - 20 gr maïzena
- - 1 eidooier
- - 50 gr suiker
- - 25 gr boter
- Verder:
- - geschaafde amandelen
- - abrikozengelei
- - witte chocolade
- - room
Werkwijze
Stap1
Alle deegingrediënten samen mengen goed kneden en laten rijzen 45 min
Stap2
3/4 melk aan de kook brengen samen met maanzaad en 10 min zachtjes laten wellen.
Stap3
Maizena met rest van melk glad roeren en roerend bijvoegen, de eidooier, de suiker en lauwwarme boter na elkaar ook bijdoen en laten doorkoken.
Laat afkoelen.
Stap4
Deeg in kleine bolletjes delen , die platdrukken op bakpapier op bakplaat en vulling opdoen bestrooi met geschaafde amandelen en 30 min laten rijzen.
Stap5
Bak op 200 gr in voorverwarmde oven 30 a 35 min, bestrijk met abrikozengelei.
Laat afkoelen en bestrijk met 100 gr gesmolten witte chocolade gemengd met 50 gr room
Gemiddelde waardering
(4.3 / 5)
4 keer beoordeeld