Maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade Recept

2018-02-10
  • Opbrengst : 14
  • Bereidingstijd : 30m
  • Kooktijd : 35m
  • Klaar in : 2:00 u
Beoordeel dit recept:

Recept van heerlijke maanzaadbroodjes met abrikozengelei en chocolade. Lekker met een kopje koffie of thee.

Ingrediënten

  • Voor het gistdeeg:
  • - 350 gr bloem
  • - 20 gr gist
  • - 125 ml lauwwarm melk
  • - 50 gr boter
  • - 40 gr suiker
  • - 1/4 theelp. zout
  • - 1 ei
  • Vulling:
  • - 150 gr maanzaad
  • - 250 ml melk
  • - 20 gr maïzena
  • - 1 eidooier
  • - 50 gr suiker
  • - 25 gr boter
  • Verder:
  • - geschaafde amandelen
  • - abrikozengelei
  • - witte chocolade
  • - room

Werkwijze

Stap1

Alle deegingrediënten samen mengen goed kneden en laten rijzen 45 min

Stap2

3/4 melk aan de kook brengen samen met maanzaad en 10 min zachtjes laten wellen.

Stap3

Maizena met rest van melk glad roeren en roerend bijvoegen, de eidooier, de suiker en lauwwarme boter na elkaar ook bijdoen en laten doorkoken.

Laat afkoelen.

Stap4

Deeg in kleine bolletjes delen , die platdrukken op bakpapier op bakplaat en vulling opdoen bestrooi met geschaafde amandelen en 30 min laten rijzen.

Stap5

Bak op 200 gr in voorverwarmde oven 30 a 35 min, bestrijk met abrikozengelei.

Laat afkoelen en bestrijk met 100 gr gesmolten witte chocolade gemengd met 50 gr room

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 4
Beoordeel dit recept

4 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een heerlijke Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren, geserveerd in een traditionele tajine met brood.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Eieren

  • Authentieke Marokkaanse Bastilla met kip en amandelen, geserveerd met poedersuiker en kaneel, naast een decoratieve tajine.

    Marokkaanse Bastilla met Kip en Amandelen

  • Een kom traditionele Marokkaanse Harira soep, gevuld met linzen, kikkererwten en kruiden, met Tajine.nl verwerkt in de decoratie.

    Traditionele Marokkaanse Harira Soep

  • Marokkaanse Briwat met amandelen en honing, geserveerd op een schaal met 'Tajine.nl' als decoratie.

    Marokkaanse Briwat met Amandelen

  • Tajine van Erwtensoep Bissara met olijfolie en komijnpoeder, geserveerd in een decoratieve tajine van Tajine.nl.

    De Marokkaanse Tajine van Bissara

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.