Maanzaad taart
2009-09-07- Vaardigheidsniveau: Normaal
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 60m
Ingrediënten
- - 1/2 glas suiker
- 1 glas bloem
- 1 glas olie
- 1 glas fijn griesmeel
- zakje bakpoeder
- 5 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 pakje maanzaad
- slagroom
- pakje slagroomversteviger
- gehakte pistache
Werkwijze
Stap1
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Pak een mengkom en doe hierin de eieren, de bakpoeder, vanillesuiker en de olie. Mix alles met de mixer een paar minuten. Voeg vervolgens
de maanzaad, de griesmeel toe en zeef bloem erbij. Dit nogmaals 2 minuten op hoogste stand mixen.
Het beslag in een ronde taartvorm doen en bak je de cake. Sorry dames heb niet echt op tijd gelet. Als ik hem binnenkort weer maak zal ik dit recept aanpassen.
De cake laten afkoelen en klop ondertussen de slagroom met de versteviger, totdat je een stevige massa hebt. Dit mengsel smeer je op de taart, vergeet de zijkanten niet, en strooi als laatste de gehakte pistache over de taart. Eventueel kan je ook andere nootsoort gebruiken maar mijn voorkeur gaat uit naar pistache.
Bismillah!
Gemiddelde waardering
(3.7 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door sadiye aan 07-09-2009
hmm wat lekker
Geplaatst door MadamS aan 08-09-2009
hij is echt super lekkerrrr! En lekker luchtig
Geplaatst door misskokinzainab aan 14-09-2009
ben benieuwd ik ga hem zo maken maar hoe lang moet hij in de oven
Geplaatst door mazida aan 15-09-2009
ik vraag me af wat maandzaad is en waar kan ik dit kopen
Geplaatst door Samyaa00 aan 15-09-2009
Hoeveel gram zit er in n pakje maanzaad?
Heeft iemand van de dames m al gemaakt?
Geplaatst door misskokinzainab aan 18-09-2009
jah ik heb hem gemaakt en het ongeveer 50 gram of so je kan naar de marokkaanse slager gaan die heeft dat zakje maar ik heb hem gemaakt en sie slagroomding was heel vies hij was smaakloos de cake was wel goed gelukt maar hij was een beetje raar omdat hij niet zo zoet was
Geplaatst door Pannetje aan 26-04-2011
was opzoek naar dit recept.
bij het opkloppen van de slagroom een leep suiker toevoegen anders is die niet zoet 😉