Ingrediënten
- 450 gr fijne smida
250 gr gesmolten boter (roomboter het liefst)
3 el mazhar
Snufje zout
75 gr suiker
Snufje bakpoeder
7 el water
Vulling:
300 gr dadels, ontpit
4 el boter
1 el mazhar
1 tl kaneel
Werkwijze
Stap1
Meng de smida, suiker, gesmolten boter, bakpoeder en zout en laat dit een nacht rusten. Besprenkel het dan met de mazhar en water en kneed het goed door tot een samenhangend deeg. Maak de vuling door de boter met de dadels en mazhar in een pannetje te doen en 15-20 minuten zachtjes te laten koken.
Giet de overgebleven boter af en pureer de dadels met de kaneel. Laat het afkoelen in de koelkast en rol er kleine bolletjes van. Maak balletjes van het deeg en druk deze uit tot een cirkel. Leg er een bolletje vulling op en vouw het deeg naar boven om de vulling heen.
In je handen heen en weer rollen tot een bolletje waarbij de vulling niet meer zichtbaar is. Druk de stempel erop of duw het bolletje in zo'n lepel en leg ze op een bakplaat.
Bak ze op 180 graden voor 12 minuten.
Daarna afkoelen en met suiker bestrooien.