Maamoul met dadels
2006-10-14- Keuken: Libanese
- Vaardigheidsniveau: Uitdagend
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 50-60
Ingrediënten
- 450 gr fijne smida
250 gr gesmolten boter (roomboter het liefst)
3 el mazhar
Snufje zout
75 gr suiker
Snufje bakpoeder
7 el water
Vulling:
300 gr dadels, ontpit
4 el boter
1 el mazhar
1 tl kaneel
Werkwijze
Stap1
Meng de smida, suiker, gesmolten boter, bakpoeder en zout en laat dit een nacht rusten. Besprenkel het dan met de mazhar en water en kneed het goed door tot een samenhangend deeg. Maak de vuling door de boter met de dadels en mazhar in een pannetje te doen en 15-20 minuten zachtjes te laten koken.
Giet de overgebleven boter af en pureer de dadels met de kaneel. Laat het afkoelen in de koelkast en rol er kleine bolletjes van. Maak balletjes van het deeg en druk deze uit tot een cirkel. Leg er een bolletje vulling op en vouw het deeg naar boven om de vulling heen.
In je handen heen en weer rollen tot een bolletje waarbij de vulling niet meer zichtbaar is. Druk de stempel erop of duw het bolletje in zo'n lepel en leg ze op een bakplaat.
Bak ze op 180 graden voor 12 minuten.
Daarna afkoelen en met suiker bestrooien.
Gemiddelde waardering
(4.4 / 5)
48 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006
wie heeft me een 1 gegeven??
Geplaatst door mamanissa aan 15-10-2006
ik wil je een dikke 10 geven meid maar dat bestaat niet he hihi , maak je niet druk er zijn mensen die niks te doen hebben dan beetje pesten brrr , ziet heerlijk uit maak het inshallah gauw
Geplaatst door Cinderella aan 15-10-2006
Ziet er heerlijk uit. Ik gaat het proberen te maken voor het suikerfeest. Maak je niet druk om die 1, het is een dikke 10 waard.
Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006
bedankt lieverds!
Geplaatst door Rzinia aan 15-10-2006
nou ze zien er heerlijk uit, ik kies toch wel voor 5;) (niet punten want dan is het een 10, maar de keuze zie er hier is;)
Geplaatst door ellouisa aan 15-10-2006
thanks lieverd :kus:
Geplaatst door Zilla aan 16-10-2006
Deze lijken me heel erg lekker en niet zo moeilijk te maken (ik ben niet zo’n superkoekjes/cakebakster), dus..deze ga ik gauw proberen!!
Geplaatst door libeluli aan 16-10-2006
mjamieeeee als ik inshallah weer in nederland ben komt dit koekje ook aan de buert hihihihi wordt vervolgd dus…..
Geplaatst door yasmina aan 20-10-2006
ik heb dit gemaakt, het is heel heerlijk, thx vor recept liefs missbaby
Geplaatst door fouzia aan 26-10-2006
lieverd, ik heb een domme vraag: ik weet echt niet hoe je met die stempeltjes moet werken. het wordt bij mij gewoon een misvorming. kan je me helpen ajb? dank voor alles!
Geplaatst door ellouisa aan 26-10-2006
Ik maak een bolletje en hou die in mijn linkerhand. Met mijn rechterhand druk ik de stempel erop en zorg ervoor dat de hele stempel goed bedekt is. Niet te hard en te plat drukken.
Geplaatst door libeluli aan 25-02-2007
salam lieverd, ikben weer teruuug inamsterdam en ik moet gewoon wete waar ik die stempels kan kopeeeeen…. weet jij het in amsterdam?? dikkkkke kus beslama chilenita
Geplaatst door ellouisa aan 25-02-2007
heeeyyyy…..in nederland zijn deze bijna niet te verkrijgen helaas… Ik heb ze in marokko gekocht. Misschien dat je ze op de zwarte markt in Beverwijk kan vinden…..
Geplaatst door RajaeIaab aan 22-07-2007
hey hey dames. Je kan die stempels krijgen op de markt van amsterdam-west op plein 40-45. Daar is een man die pannen verkoopt en nog veel meer dingen.
Je moet wel opletten, want die spempels die ik heb zijn van ijzer. Dat betekent als je ze na het gebruik wilt gaan wassen met water, dat ze kunnen verroesten. Dus het beste is om ze nadat je ze hebt gebruikt te laten drogen, en dan met een droge doekje even schoonmaakt.
En eeeeeh dames……..ik spreek uit zelf ervaring……hihihi.
Geplaatst door imanbenai aan 08-11-2008
nog een week en dan inshaAllah bevallen van mijn eerste kindje. ga deze heerlijke koekjes voor mijn baby feest maken. ik hoop dat ze lukken. bedankt voor je recept.en het is zeker een dikke 10 waard.