Ingrediënten
- - 4 aardappelen in blokjes gesneden
- 2 eieren
- 2 el gehakte peterselie en koriander
- 3 knoflookteentjes
- 1 el komijn
- 1\4 tl kurkuma (koenjit)
- zout en peper
- beetje bloem
Werkwijze
Stap1
Was de aardappelblokjes en kook ze gaar in zout water.
Maak puree van de gekookte aardappels met een vork of een stamper.
Doe de puree in een slakom, voeg er een ei.peterselie, koriander, geplette knoflook, komijn en kurkuma aan toe.Strooi er zout en peper over en meng alles goed doorelkaar.
Maak balletjes van de puree en maak ze met je vingers plat als koekjes.
Dompel ze een voor een in onder in de kom met daarin een losgeklopt ei en haal ze daarna aan beide kanten door het meel.
Schud door zachtjes te tikken het overtollige meel van de Maakoudas af.
Frituur de Maakoudas aan beide kanten goudgeel.
Eetsmakelijk!!
Als je van pittig houd doe dan er het pepertjes erbij.