Ingrediënten
- 3 eieren, gescheiden
2 el heet water
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
3 druppels vanille aroma of amandelaroma
Zout
125 gr bloem
2 tl bakpoeder
75 gr kokos
75 gr boter, gesmolten en afgekoeld
Voor het garneren:
3 el abrikozenjam
Beetje kokos
Werkwijze
Stap1
Oven voorverwarmen op 200 gr.
Mix de eidooiers met het hete water schuimig. Voeg dan 100 gr van de suiker beetje bij beetje toe en mix het net zolang tot je een lichte creme krijgt.
Mix dan nog de aroma en een snufje zout erdoor.
Mix de eiwitten stijf met een snufje zout en 50 gr suiker.
Schep de eiwitten op de creme en zeef de bloem met bakpoeder erover.
Schep het er voorzichtig door (vooral NIET ROEREN!!). Kokos erdoor scheppen en de gesmolten boter beetje bij beetje erdoor scheppen. Meteen in een ingevet bakblik gieten en 40 minuten bakken op 175 graden.
Na het bakken af laten koelen en uit het blik halen.
De abrikozenjam verwarmen en op de cake smeren.
Bestrooien met kokos en in plakjes snijden.
Let op dat je NIET roert en de eiwitten goed stijfklopt, anders mislukt het.
Ook meteen het beslag in de vorm doen en meteen bakken, anders zakt alles in.