Ingrediënten
- 500 gr lamsvlees zonder bot (of rundvlees)
400 gr gedroogde witte bonen, een nacht geweekt (of neem uit een pot)
2 grote uien
1 teentje knoflook
Zout en peper
Basilicum
1 groot blikje tomatenpuree
1 bouillonblokje (rund of lam)
1 el paprikapoeder
200 ml kokend water
Werkwijze
Stap1
Snijd het vlees in blokjes en bak ze in wat olie, maar laat het licht van kleur. Als je geweekte bonen neemt kook ze dan bijna gaar en giet het kookwater af. Laat even rusten.Maak een bouillon van het water en het bouillonblokje en voeg toe aan het vlees. Snijd de ui in ringen of stukjes en voeg toe. Ook de knfoflook en basilicum erbij (1 tl ongeveer). Breng het aan de kook en laat dan op zacht vuur een uurtje pruttelen.
Haal dan het vlees er even uit met een schuimspaan en roer de tomatenpuree door het mengsel. Ook het paprikapoeder erbij en weer aan de kook brengen. Het vlees weer in de pan en het vuur laag zetten. Schep de bonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit nog een kwartiertje op laag vuur pruttelen tot het gaar is. Lekker met brood en salade.