Loubia op z’n Hollands

2006-04-15
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 500 gr lamsvlees zonder bot (of rundvlees)
    400 gr gedroogde witte bonen, een nacht geweekt (of neem uit een pot)
    2 grote uien
    1 teentje knoflook
    Zout en peper
    Basilicum
    1 groot blikje tomatenpuree
    1 bouillonblokje (rund of lam)
    1 el paprikapoeder
    200 ml kokend water

Werkwijze

Stap1

Snijd het vlees in blokjes en bak ze in wat olie, maar laat het licht van kleur. Als je geweekte bonen neemt kook ze dan bijna gaar en giet het kookwater af. Laat even rusten.Maak een bouillon van het water en het bouillonblokje en voeg toe aan het vlees. Snijd de ui in ringen of stukjes en voeg toe. Ook de knfoflook en basilicum erbij (1 tl ongeveer). Breng het aan de kook en laat dan op zacht vuur een uurtje pruttelen.
Haal dan het vlees er even uit met een schuimspaan en roer de tomatenpuree door het mengsel. Ook het paprikapoeder erbij en weer aan de kook brengen. Het vlees weer in de pan en het vuur laag zetten. Schep de bonen erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Laat dit nog een kwartiertje op laag vuur pruttelen tot het gaar is. Lekker met brood en salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(3.7 / 5)

3.7 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door marocovic aan 16-04-2006

    Haha 😀 loubia op z’n hollands hmmmmmmmmmmmm ziet er heerlijk uit

  2. Geplaatst door nour aan 16-04-2006

    ziet er leker uit en ook makelijk en snel te maken lijk me

  3. Geplaatst door mamanissa aan 16-04-2006

    ik maak deze ook heel vaak ,man is gek op ,het is echt lekker hoor

  4. Geplaatst door asi aan 05-07-2006

    dat vind ik ook lekker.maar jammmer mijn kinderen houden niet van de bruine bonen.

  5. Geplaatst door ellouisa aan 05-07-2006

    he meid, het zijn witte bonen hoor die smaken veel lekkerder vind ik. Bruine lust ik ook niet zo.

  6. Geplaatst door sadiye aan 05-12-2008

    dit is zo lekker ik ben er gek op met rijst en salade zo naast elkaar in een bord jammie jammie 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.