Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus
2018-01-31- Keuken: Marokkaanse
- Gang:Hoofdgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 4 personen
- Bereidingstijd : 15m
- Kooktijd : 30m
- Klaar in : 45m
Het recept van Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus. Is makkelijk te maken en is heerlijk. Loubia is een traditioneel Marokkaans gerecht.
Ingrediënten
- - 500 g kalfsvlees
- - 3 tomaten
- - 2 teentjes knoflook
- - 1 ajuin
- - 200 g witte bonen
- - 3 soeplepels tomatensaus
- - 1 tl. Komijn
- - ½ tl. Paprikapoeder
- - zout
- - olijfolie
Werkwijze
Stap1
Laat de witte bonen een hele nacht weken. Doe het vlees, de bonen, de gehakte ajuin, de fijngesneden tomaten, de kruiden, de tomatensaus en de olijfolie in een kookpot. Doe water in de pan en voeg een beetje olijfolie toe. Zet alles op het vuur en laat het koken op matig vuur 30 min indien nodig af en toe wat water toevoegen.
Gemiddelde waardering
(3 / 5)
14 keer beoordeeld