Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus

2018-01-31
  • Porties : 4 personen
  • Bereidingstijd : 15m
  • Kooktijd : 30m
  • Klaar in : 45m
Beoordeel dit recept:

Het recept van Loubia Marokkaanse witte bonen met kalfsvlees in tomatensaus. Is makkelijk te maken en is heerlijk. Loubia is een traditioneel Marokkaans gerecht.

Ingrediënten

  • - 500 g kalfsvlees
  • - 3 tomaten
  • - 2 teentjes knoflook
  • - 1 ajuin
  • - 200 g witte bonen
  • - 3 soeplepels tomatensaus
  • - 1 tl. Komijn
  • - ½ tl. Paprikapoeder
  • - zout
  • - olijfolie

Werkwijze

Stap1

Laat de witte bonen een hele nacht weken. Doe het vlees, de bonen, de gehakte ajuin, de fijngesneden tomaten, de kruiden, de tomatensaus en de olijfolie in een kookpot. Doe water in de pan en voeg een beetje olijfolie toe. Zet alles op het vuur en laat het koken op matig vuur 30 min indien nodig af en toe wat water toevoegen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 14
Beoordeel dit recept

14 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse kefta tajine met gehaktballetjes, tomatensaus en olijven, geserveerd in een traditionele tajine.

    Marokkaanse Kefta Tajine met Tomatensaus en Olijven

  • Marokkaanse Kip Tajine met ingemaakte citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Kip Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.