Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Loempia’s met kip

Loempia's met kip

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Je kookt de kipfilet in water met een paar stukjes ui en 1 zakje saffraan en een beetje zout. De vermicelli doe je een pannetje met water en laatje 10 min koken.

Dan neem je een grote pan en doe je de olijfolie in en voeg je de uien en kosbar en tomaat en zout toe en laat je het 5 minuten koken, Dan voeg je de bamigroenten en de geraspte wittekool en wortels erbij en laat je het op een zacht vuurtje 10 minuten staan.

Dan doe je de lepel komijn, saffraan zakje, peper en de paprikapoeder bij. Dan haal je de kipfilet van het vuur en laat je het even afkoelen en dan snij je het in kleine stukjes, dan voeg je het bij de rest toe en moet je even goed roeren en dan voeg je als laatste de vermicelli bij en roer je het goed totdat alles goed gemengd is.

Dan neem je de chinese loempiadeeg en vul je het met de kipmengsel tot een loempia.Vervolgens bakje ze goudbruin in de zonnebloemolie.

Op de hoesje van de loempiadeeg staat precies beschreven hoe je ze moet oprollen tot een loempia.

Mobiele versie afsluiten