Loempia met gehakt
2015-02-06- Keuken: Cambodjaanse, Indonesische, Vietnamese
- Gang:Bijgerecht, Lunch, Snack, Voorgerecht
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 15m
- Kooktijd : 20m
- Klaar in : 45m
Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.
Ingrediënten
- - 500 gr gehakt
- - eieren
- - 1 grote ajuin
- - 1 paprika
- - peper
- - zout
- - pikant
- - sojascheuten
- - olijfolie
- - brikdeeg
Werkwijze
Stap1
Doe in een pan olijfolie en bak de ajuin en voeg er de paprika's toe. Bak deze goed door maar altijd roeren. Het gehakt toevoegen en de kruiden. Dit alles goed mengen dan als laatste de sojascheuten toevoegen. Deze even mee doorbakken en dan van het vuur halen en de hardgekookte eieren in stukken snijden en dan toevoegen.
Stap2
Alles goed mengen en dan in de brikdeeg plooien zoals een loempia.
Stap3
Dan in olie bakken maar niet frituren.
smakelijk
Gemiddelde waardering
(3.3 / 5)
10 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Nee -
Energie
153 kcal -
Vet
8 g -
Eiwitten
16 g -
Koolhydraten
4,3 g
Geplaatst door hanan1977 aan 10-09-2009
wat is ajuin?
Geplaatst door gerda aan 10-09-2009
dat zijn uien
Geplaatst door gerda aan 10-09-2009
ik zou loempiavellen gebruiken zijn makkelij in gebruik