Ingrediënten
- 1 glas groene linzen(blonde linzen)
300 gram kipfilet
1 theelepel komijnpoeder
1 mespunt sambal
2 eetlepels olijfolie
1 ui
drie teentjes knoflook
2 wortelen;
1 flinke dessertlepel tomatenpuree
½ eetlepel kerrie
1/2 theelepel zout
1 bosje koriander.
1 courgette in dun schijfje gesneden en bakken in olie
3 aardappelen in dun schijven gesneden en bakken in olie goudbruin
Werkwijze
Stap1
Ong 4 eetl. Groenten saus in pannetje met een beetje water tot een licht papje opwarmen.
Bak kipfilet in beetje olijfolie.
Voeg de gehakte knoflook, de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel toe. Laat dat 5 minuten meebakken met het vlees.
Voeg de linzen toe en schep alles goed door elkaar.
Voeg er zoveel water aan toe totdat alles onder staat.Voeg er de tomatenpuree, het komijnpoeder en de kerrie aan toe en vermeng alles met elkaar.
Doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 20 a 30 minuten op laag vuur zachtjes koken.tot linzen "beetgaar" zijn.
Voeg er het zout en de grofgehakte koriander aan toe.
Neem een lasagne schaal schep met een flinke lepel de linzenmengsel in schaal en bedek deze met gebakken aardappeltjes en courgette en weer een flinke schep linzenmengsel, bewerk deze op het zelfde manier als het met lasagne doet allerlaatst het groenten saus erover gieten en deze in voorverwarmde oven ong 15 minuten tot een goudbruin kleur krijgt