Hoe je Marokkaans brood thuis kan maken. Heerlijk warm en de geur mmm en natuurlijk opdienen met een Marokkaanse vis of vleestajine. Ik denk dat iedereen er blij van wordt thuis 🙂
Ingrediënten
- - 1 kg bloem ( aldi of lidl)
- - 200 gr fijne griesmeel
- - 500 ml karnemelk
- - 42 verse gist of 14 gr gedroogde gist
- - 1 theelepel zout
- - 1 theelepel suiker
- - 100 ml olie
- - 300 ml lauwwarm water
Werkwijze
Stap1
Doe eerst alles wat vloeibaar is in deegkom daarop de rest.
Laat 10 min kneden in kneedmachine dek af in kneedkom laat 20 min staan en laat opnieuw kneden 5 min.
Stap2
Doe deeg in ingevette kom met beetje olie ,dek af en laat op kamertemperatuur 45 min rijzen.
Stap3
Strooi beetje griesmeel op aanrecht, Stort het deeg erop deel met deegschraper in 3. Daarna haal je uit elk deel 5 bolletjes maak je handen wel beetje nat met olie is zeer plakkerig deeg.
Stap4
Rol elk bolletje in griesmeel, leg op bakpapier op bakplaat dek af laat 15 min staan en druk ze plat dikte 1cm dek af en laat 45 min rijzen.
Stap5
Verwarm oven voor op 200 gr maak paar strepen met mes of gaatje in het midden met satéstokje zodat ze niet opzwellen tijdens het bakken. Bak ze mooi goudbruin in 15 a 20 min , ik heb kleintjes gemaakt 15 stuks ,je kan ook 6 grote broden maken met deze hoeveelheid ❤