Ingrediënten
- Voor de Vulling:
1 tot 1.5 kilo gehakt
4 grote uien
paprika groen, geel, rood
1 pot champignon
1 blik gepelde tomaten
italiaanse kruiden
beetje zout
geraspte kaas
lasagnebladen
Voor de bechamelsaus:
1 eetlepel boter
1 eetlepel bloem
melk
Werkwijze
Stap1
Verwarm je over op 200 graden.
Je bakt eerst het gehakt tot het bruin wordt ondertussen snipper je de 4 uien en doe je bij de gehakt daarna neem je van elk paprika de helft en snijd je ze in kleine stukjes en die doe je ook bij de gehakt. Dan pak je 1 pot champignon en laat je die uitlekken en doe je ook bij de rest.
Dan neem je 1 blik gepelde tomaten en mix je die en doe je bij de gehakt strooi er een beetje italiaanse kruiden en zout op smaak je laat het koken totdat alles gaar is.
Voor de bechamesaus pak je een steelpan en doe je 1 eetlepel boter die laat je smelten en vervolgens doe je 1 eetlepel bloem derbij enblijf je roeren totdat het een balletje wordt. Dan doe je beetje bij beetje melk erbij totdat het een glad geheel wordt.
Neem dan een ovenschaal dan doe je op de 1e laag gehakt bovenop lasagnebladen daarna 2de laag gehakt beetje bechamelsaus en geraspte kaas en dan weer lasagnebladen zo blijf je doorgaan meestal doe ik 3 lagen.
Als je daar klaar mee bent doe je folie over de ovenschaal en stop je die in de over na ongeveer 30 min haal je de folie eraf en prik je met een vork als het zacht is mag je de folie eraf laten en stop je terug in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Eet smakelijk!
Het is ook lekker als je met de lasagne salade serveert.