Lasagne

2008-10-24
  • Porties : 6
  • Bereidingstijd : 60m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Voor de Vulling:
    1 tot 1.5 kilo gehakt
    4 grote uien
    paprika groen, geel, rood
    1 pot champignon
    1 blik gepelde tomaten
    italiaanse kruiden
    beetje zout
    geraspte kaas
    lasagnebladen
    Voor de bechamelsaus:
    1 eetlepel boter
    1 eetlepel bloem
    melk

Werkwijze

Stap1

Verwarm je over op 200 graden.

Je bakt eerst het gehakt tot het bruin wordt ondertussen snipper je de 4 uien en doe je bij de gehakt daarna neem je van elk paprika de helft en snijd je ze in kleine stukjes en die doe je ook bij de gehakt. Dan pak je 1 pot champignon en laat je die uitlekken en doe je ook bij de rest.

Dan neem je 1 blik gepelde tomaten en mix je die en doe je bij de gehakt strooi er een beetje italiaanse kruiden en zout op smaak je laat het koken totdat alles gaar is.

Voor de bechamesaus pak je een steelpan en doe je 1 eetlepel boter die laat je smelten en vervolgens doe je 1 eetlepel bloem derbij enblijf je roeren totdat het een balletje wordt. Dan doe je beetje bij beetje melk erbij totdat het een glad geheel wordt.

Neem dan een ovenschaal dan doe je op de 1e laag gehakt bovenop lasagnebladen daarna 2de laag gehakt beetje bechamelsaus en geraspte kaas en dan weer lasagnebladen zo blijf je doorgaan meestal doe ik 3 lagen.

Als je daar klaar mee bent doe je folie over de ovenschaal en stop je die in de over na ongeveer 30 min haal je de folie eraf en prik je met een vork als het zacht is mag je de folie eraf laten en stop je terug in de oven totdat de bovenkant goudbruin is. Eet smakelijk!

Het is ook lekker als je met de lasagne salade serveert.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 6
Beoordeel dit recept

6 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

  • Een heerlijke Marokkaanse kip tajine gepresenteerd in een traditionele kleien tajine, gegarneerd met geconserveerde citroenen, groene en paarse olijven, en verse koriander.

    Tajine met Kip en Citroen – Een Authentiek Marokkaans Recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (9)

  1. Geplaatst door sadiye aan 24-10-2008

    ziet er lekker uit

  2. Geplaatst door manarr aan 24-10-2008

    is ook lekker haha 😉

  3. Geplaatst door xor aan 24-10-2008

    en wat is de naam van het recept?

  4. Geplaatst door manarr aan 24-10-2008

    Lasagne

  5. Geplaatst door manarr aan 24-10-2008

    Lasagne

  6. Geplaatst door taroudant aan 25-10-2008

    nou ziet er lekker uit , we gaan het snel zelf uitproberen.

  7. Geplaatst door madeliefje aan 13-11-2008

    hallo

    ik maak hem met scampis heel lekker .moet je eens proberen ipv gehakt doe je scampi s . smaakelijk

  8. Geplaatst door widyan aan 17-02-2009

    wat is scampis

  9. Geplaatst door lallacouzina aan 25-09-2009

    dat zijn grote garnalen

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.