Ingrediënten
- lasagnebladen
olijfolie
1grote ajuin
gehakt
peterselie
groenten naar keuze
tomaten saus
kruiden
geraspte kaas
voor de bechamelsaus:
melk
bloem
boter
zout
nootmuskaat
Werkwijze
Stap1
Neem een grote pan en doe er wat olijfolie in. Zet op het vuur snipper er de ajuin in.
En laat even fruiten. Doe het gehakt erbij en roer goed het gehakt uit elkaar.
Laat even op een laag vuurtje koken. Snij dan de overige groentjes erbij en de peterselie.
Goed omroeren, de kruiden toevoegen en even roeren dan tomatensaus toevoegen en laten doorkoken.
Ondertussen de bechamelsaus klaarmaken: beetje boter in een pannetje laten smelten, dan van het vuur halen en er bloem door mengen. Dan melk bij doen en terug op het vuur zetten en heel goed roeren. evt melk toevoegen tot je een dikke maar smeuïge saus hebt. Op smaak brengen met wat zout en nootmuskaat.
Neem een ovenschotel en giet in de bodem een laagje van het gehaktmensel. Giet hierover een laagje bechamelsaus. Dan bedek je alles met lasagnebladen. En nog eens zo'n twee lagen en dan weer lasangebladen. Dan neem je wat tomatensaus en doe je het met een spatel over de lasagnebladen bovenaan. Bestrooien met geraspte kaas en in de oven laten bakken tot de lasagne gaar is.
Smakelijk!