Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

Lang houdbare walnootkoekjes die zo in je mond smelten

Lieve mensen deze walnootkoekjes smelten zo in je mond en zijn zooo lang houdbaar. Dus bij onverwachts bezoek: ga jezelf niet verbergen achter de bank of onder de tafel, geen paniek! Met een kopje koffie of thee is iedereen welkom! Marhaba.
wafel ijzerapparaat

Dit is het wafel ijzer apparaat die ik jaren geleden bij Conrad online heb gekocht. Gisteren gegoogeld voor jullie en hij is daar nog steeds te koop.
December j.l. was dit apparaat ook te koop bij de Lidl. Deze komt ook regelmatig terug in het assortiment van Lidl. Hou het in de gaten zou ik zeggen😉. Tevens heb ik verder gekeken waar dit apparaat nog meer te koop is en dat is bij Bader. Ik heb er zelf nooit iets bij besteld maar zag het gisteren op hun site staan.

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de meel in een kom en voeg blokjes boter toe. Voeg hieraan olie, suiker, ei, vanillesuiker en bakpoeder toe.

Stap2

Kneed het geheel goed tot een mooie deegbal.

Stap3

Maak mooie kleine bolletjes in de grootte van een cherrytomaat. Heb ik als voorbeeld erbij gepakt (zie bordje).

Stap4

Verwarm het apparaat voor en leg ze daarin. Het apparaat hoeft niet ingesmeerd te worden. Zodra de koekjes klaar zijn maak het apparaat open en lift ze er niet direct uit anders gaan ze breken. Wacht even totdat ze een beetje harder zijn geworden zo kan je ze makkelijker eruit liften. Haal de overgebleven randjes ervan af en bewaar in een kommetje voor later.

Stap5

Vul de walnootkoekjes met de karamelpasta en doe vervolgens daarop een walnoot.

Stap6

Breek 100 gram witte chocolade in een kommetje. Voeg 1 eetlepel olie hieraan toe. Verwarm in de magnetron. Let op! Niet gelijk op de hoogste stand. Hooguit 1 minuut iedere keer totdat de chocolade vloeibaar wordt.

Stap7

Dep een vork in de gesmolten chocolade en slinger met een vork heen en weer over de koekjes. Voila Besaha, Eet smakelijk and Enjoy

Stap8

Nu gaan we verder met wat er over is gebleven. Ik verzin altijd wel wat ik de restjes moet doen.

Doe in een luchtdichte pot wat havermout. Voeg hieraan toe de overgebleven stukjes koek. Vervolgens de resterende walnoten toevoegen.

Stap9

Restjes kunnen dan mooi gebruikt worden als topping op b.v. yoghurt, ijs, vla enz. Lekkerrrr

Mobiele versie afsluiten