Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.
Ingrediënten
- - 200-250 gr lamsvlees zonder bot en in stukjes gesneden
- 2 tomaten
- 1 uitje
- Zout en peper
- 1 blikje tomatenpuree
- Halve rode paprika
- 1 envelopje saffraan (uit kruidenrek in supermarkt, die draadjes, geen poeder die geeft geen smaak alleen kleur)
- Half bosje koriander
Werkwijze
Stap1
Braad het vlees aan in een pan. Snipper het uitje en ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. (Handige manier om tomaten te ontvellen: kruislings insnijden aan de bovenkant en even onderdompelen in kokend water. Nu kan je heel makkelijk het velletje eraf trekken).
Was de paprika, haal het vruchtvlees en de steel eruit en snijd in stukjes. Voeg de tomaten, puree, paprika en ui toe aan het vlees en laat even 5 minuten pruttelen. Roer wel af en toe even om.
Hak de koriander fijn en doe het samen met saffraan, peper en zout bij het mengsel. Laat dit op zacht vuur lekker pruttelen tot het gaar is en serveer met friet, brood en een lekkere salade.