Lamsvlees met tomaten

2005-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Lamsvlees met tomaten, eten met brood of frietjes en salade. Lekker, makkelijk en snel gerecht.

Ingrediënten

  • - 200-250 gr lamsvlees zonder bot en in stukjes gesneden
    - 2 tomaten
    - 1 uitje
    - Zout en peper
    - 1 blikje tomatenpuree
    - Halve rode paprika
    - 1 envelopje saffraan (uit kruidenrek in supermarkt, die draadjes, geen poeder die geeft geen smaak alleen kleur)
    - Half bosje koriander

Werkwijze

Stap1

Braad het vlees aan in een pan. Snipper het uitje en ontvel de tomaten en snijd deze in stukjes. (Handige manier om tomaten te ontvellen: kruislings insnijden aan de bovenkant en even onderdompelen in kokend water. Nu kan je heel makkelijk het velletje eraf trekken).

Was de paprika, haal het vruchtvlees en de steel eruit en snijd in stukjes. Voeg de tomaten, puree, paprika en ui toe aan het vlees en laat even 5 minuten pruttelen. Roer wel af en toe even om.

Hak de koriander fijn en doe het samen met saffraan, peper en zout bij het mengsel. Laat dit op zacht vuur lekker pruttelen tot het gaar is en serveer met friet, brood en een lekkere salade.

Deel dit recept met anderen

Ik ben Ellouisa, 31 jaar jong..

Meer van deze
Chef-kok »
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Tajine van visgehaktballetjes in tomatensaus, geserveerd in een Marokkaanse tajine.

    Tajine van Visgehaktballetjes in Tomatensaus

  • Tajine gerecht met vlees, groenten en deksel met Tajine.nl decoratie

    Marokkaanse Tajine met Vlees en Groenten

  • Een prachtige presentatie van Marokkaanse Seffa, gedecoreerd met poedersuiker, kaneel en noten, geserveerd op een schaal.

    Marokkaanse Seffa Gedecoreerd met Poedersuiker, Kaneel en Noten

  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (6)

  1. Geplaatst door Rzinia aan 18-12-2005

    he ik heb dit vandaag ge maakt met frietjes er bij. hmmm heeeeeerlijk

  2. Geplaatst door ellouisa aan 18-12-2005

    😀 yes eindelijk iemand die het gemaakt heeft 😀 Ben blij dat het lekker was!! en makkelijk he 🙂

  3. Geplaatst door Rzinia aan 19-12-2005

    maar alleen er stond niet wanneer je de puree toe moet voegen dus ik heb het als laatst gedaan omdat ik hem nog zag liggen op aanrecht 😀 maar niet zag in het recept

  4. Geplaatst door ellouisa aan 19-12-2005

    Ja klopt je hebt gelijk 😮
    Zal het even aanpassen

  5. Geplaatst door asma_92 aan 01-07-2006

    moet er geen olie in?

  6. Geplaatst door ellouisa aan 03-07-2006

    Ja je bakt altijd vlees in olie of boter, maar zet t er nooit bij.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.