Lamsvlees met pruimen en kweeperen

2009-02-27
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 25m
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • 1 kg lamsvlees
    2 uien
    2 tomaten
    koriander
    gember
    peper
    2 thee lepels ras el hanout
    3 st kweeperen
    250 g pruimen
    2 kaneelstokjes
    3 eetlepels suiker
    zout
    olijfolie
    water ± liter

Werkwijze

Stap1

verhit olie in een diepe pan en braad hierin de vlees.voeg bij gesnipperde ui en klein gesneden tomaten.koriander, peper, gember, zout, en ras el hanout en voeg water bij tot boven de vlees . laat het op matig vuur 45 a 1 uur gaar sudderen. En pruimen 5 min meekoken.

kweeperen in vier partjes klokhuis uitsnijden in een beetje water met suiker en kaneelstokjes beetgaar koken.± 15 min

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.2 / 5)

4.2 5 5
Beoordeel dit recept

5 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Authentieke Marokkaanse visbestilla

    Marokkaanse Visbestilla

  • Een Marokkaanse tajine met sardientjes, tomatensaus en kruiden, geserveerd in een traditionele aardewerken schaal.

    Tajine met sardientjes – Authentiek Marokkaans recept

  • Authentieke Marokkaanse couscous met vlees en uien-rozijnensaus, gepresenteerd op een schaal met verse koriander en amandelen

    Couscous met vlees en uien-rozijnensaus

  • Marokkaanse Zeebaars Tajine met citroen, olijven en verse kruiden

    Marokkaanse Zeebaars Tajine met Citroen en Olijven

  • Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

    Marokkaanse Vlees Tajine met Pruimen en Amandelen

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door Gadiva aan 14-09-2009

    Ziet er goed uit! Bedankt, ik ga het inshallah uitproberen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.