Ingrediënten
- 500 gr lamsvlees
2 uien
Half bosje peterselie
Half bosje koriander
1 teentje knoflook
2 tl paprikapoeder
2 tl zwarte peper
Zout naar smaak
Mespunt saffraan
1,5 tl gember
3 wortels
1 courgette
1 struik broccoli
(of andere groenten zoals sperziebonen, aardappels, doperwtjes etc.)
Gemengde olie
Werkwijze
Stap1
Verhit olie in de tajin en bak hierin de gesnipperde ui met knoflook. Voeg dan de gehakte peterselie en koriander toe en bak even mee. Dan het vlees erin leggen en bruin bakken aan beide zijden. De kruiden toevoegen en alles mengen. Dan water erbij (een klein glaasje begin ik mee). Breng het aan de kook en zet het dan laag. Laat het 2 uur pruttelen en voeg af en toe water toe als het nodig is. Na 2 uur voeg je de in stukken gesneden wortel toe en die laat je even mee pruttelen. Dan tenslotte nog de broccoliroosjes en courgette erbij doen en dit gaar laten worden. Op smaak brengen met zout en serveren met marokkaans brood en een salade.