Heerlijk luchtige cakejes met een laagje jam, gehuld in chocolade en dan door kokos gerold. Afkomstig uit Australië en vernoemd naar de vroegere gouverneur van Queensland (provincie in AAustralië Lamington. Er zijn veel verhalen over wanneer hij ze als eerste at, maar ze waren in ieder geval speciaal voor hem gemaakt, vandaar de naam!
Ingrediënten
- - 125 gr bloem
- 25 gr maizena
- ¼ zakje bakpoeder (4 gr)
- 3 eieren
- 150 gr suiker
- 1 vanillesuiker
- 50 gr gesmolten roomboter
Voor de afwerking:
- 200 gr pure chocolade
- 200 gr melkchocolade
- 200 ml melk
- 100 gr kokos
- Half potje jam naar keuze
Werkwijze
Stap1
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker dik en lichtgeel. Voeg bloem met bakpoeder en de gesmolten boter toe.
Mix dit tot een glad en romig beslag. Giet in een ingevette bakvorm van 20 bij 20 cm en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden 20-25 minuten.
Laat de cake afkoelen en snijd in vierkantjes.
Verwarm de jam met 1 el water en roer goed door. Plak steeds twee vierkantjes met jam aan elkaar (je krijgt zo langwerpige rechthoeken).
Smelt de chocolade met de melk in een pannetje met dikke bodem op laag vuur (hoeft niet au bain marie) en goed roeren. Eventueel iets verdunnen met wat olie.
Dompel hierin de cakejes en daarna in de kokos.
* Je kunt de jam ook weglaten en de kleine vierkantjes in de chocolade dompelen en dan in kokos