Ingrediënten
- Let op: je krijgt wel 31 broodjes uit dit recept. Je kan eventueel de helft van alle ingrediënten nemen voor 15 broodjes.
- 4 eieren
- 1 grote soepkom suiker
- 1 Marokkaanse theeglas mazhar (of minder)(oranjebloesemwater)
- 250 ml gesmolten boter
- 1 Marokkaanse theeglas olie
- 2 bakpoeder, 2 gistzakjes van 7 g. per stuk.
- klein beetje zout
- 2 eetlepels anijs
- 2 eetlepels venkelzaad
- 3 eetlepels sesamzaad.( en extra voor de garnering)
- 1 liter warme, maar niet hete melk.
- 2 kg meel, meer of minder dat kan, ligt aan het soort meel, de ene neemt sneller vocht op als het ander.
Werkwijze
Stap1
De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!
Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!
Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.
Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.
(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.
Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.
Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.