Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Lakrasem – krissat

Lakrasem - krissat

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!

Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!

Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.

Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.

(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.

Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.

Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.

Mobiele versie afsluiten