Lakrasem – krissat
2005-10-17- Keuken: Marokkaanse
- Vaardigheidsniveau: Erg simpel
- Toevoegen aan favorieten
- Opbrengst : 15
- Porties : 1
- Bereidingstijd : 30m
Ingrediënten
- Let op: je krijgt wel 31 broodjes uit dit recept. Je kan eventueel de helft van alle ingrediënten nemen voor 15 broodjes.
- 4 eieren
- 1 grote soepkom suiker
- 1 Marokkaanse theeglas mazhar (of minder)(oranjebloesemwater)
- 250 ml gesmolten boter
- 1 Marokkaanse theeglas olie
- 2 bakpoeder, 2 gistzakjes van 7 g. per stuk.
- klein beetje zout
- 2 eetlepels anijs
- 2 eetlepels venkelzaad
- 3 eetlepels sesamzaad.( en extra voor de garnering)
- 1 liter warme, maar niet hete melk.
- 2 kg meel, meer of minder dat kan, ligt aan het soort meel, de ene neemt sneller vocht op als het ander.
Werkwijze
Stap1
De eieren beetje los maken in een grote teil. Suiker erdoor heen, olie, mazhar, gesmolten boter, anijs, sesamzaad, en venkelzaad (allen NIET gemalen), warme melk, gist, bakpoeder, meel apart zeven en toevoegen, zout niet vergeten!
Meng dit even tot een mooi, zacht samenhangend deeg, niet kneden!
Bekleed een paar ovenbladen met bakpapier. vorm mooie rondjes van het deeg, leg deze met ruime afstand op de bakplaten. Bedek de bakplaten met grote pedaalemmerzakken.
Laat de broodjes ongeveer 1.5 uur tot 2 uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Mix 3 eigeel met een beetje olie. Bestrijk de broodje met het eigeel. Bestrooi ze met sesamzaad.
(Zet de oven lager 180 graden) In de oven totdat ze mooi bruin zijn.
Laat ze even afkoelen en stapel ze op elkaar in een bord, zodra ze afgekoeld zijn, afdekken met folie.
Deze broodjes zijn super zacht, lekker geurig. Ze zijn niet makkelijk te maken, maar oefening baart kunst. Als je veel hebt gemaakt, kan je ze zodra ze zijn afgekoeld in vriezen.
Gemiddelde waardering
(4.5 / 5)
35 keer beoordeeld
Gerelateerde recepten:
Info voedingswaarde
Deze informatie is per portie.
-
Vegetarisch
Ja -
Lactose
Nee -
Dieet
Nee -
Gluten
Nee -
Kcal
Onbekend -
Vet
Onbekend -
Eiwitten
Onbekend -
Carbohydraten
Onbekend
Geplaatst door riannah aan 18-10-2005
Ziet er weer super lekker uit Madam Cuisine !!
Ik was bezig hier mijn recepten te plaatsen alleen op een of andere manier kan ik de fotos niet plakken, wie weet raad ??
Geplaatst door sihamkleuter aan 18-10-2005
ja dat is een probleem,ik heb het doorgegeven aan de beheerders ik hoop dat er snel wat aan wordt gedaan
Geplaatst door wardaroosje aan 21-10-2005
Salam MMU ik heb net je krissat gemaakt en ze waren heerlijk en zo zacht. heel erg bedankt en tot gauw incha allah
liefs warda
Geplaatst door fatema aan 08-04-2006
salaam heerlijke broodjes heb ze gister gemaakt.
Geplaatst door cinderella76 aan 04-05-2006
salaam ladies, heb deze broodjes gisteren gemaakt en ze waren erg lekker!!! Dank je wel
Geplaatst door fatema aan 18-06-2006
salaam ik heb een vraagje hoe komt het dat die broodjes hard worden???
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 19-06-2006
Deze broodjes worden niet hard.
Ze blijven zeker 4 dagen zacht.
Je moet ze goed inpakken in alluminiunfolie en in een plastic zak.
Je kan ze ook heel goed invriezen, dan blijven ze heerlijk vers!
Geplaatst door gelderse aan 08-08-2006
Ik heb ze gisteren gemaakt. Ze zijn lekker zacht. Gelukkig zijn ze goed gelukt voor de eerst keer.
-xx- GLD
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 08-08-2006
Mooi, goed zo!!
Kus mmu3
Geplaatst door liefmeisje aan 11-08-2006
een domme vraag whahhaha maar hoeveel glazen gesmolten boter is 250ml hoop dat jullie me kunnen helpen
Geplaatst door marriedwomen aan 03-09-2006
Hallo,
Ik heb de broodjes gemaakt maar ze waren zo hard.
iemand tips.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-09-2006
marriedwoman, deze broodjes zijn nooit hard..
Misschien heb je teveel meel gebruikt,. of je hebt ze niet goed laten rijzen.
Geplaatst door mijngevoel aan 04-09-2006
lekkerste broodjes ooit. bedankt voor dit smakelijke recept..
Geplaatst door marriedwomen aan 04-09-2006
Ik heb de broodjes 2 uur laten rijzen en mijn deeg was lopend, ik kreeg ze heel moeilijk in vorm, deeg bleef aan mijn handen plakken.
Graag nog tips wil ze opnieuw maken.
Geplaatst door MADAME CUISINE aan 04-09-2006
Mijngevoel, bedankt voor het compliment!!
Marriedwomen, misschien heb je teveel aan het deeg gezeten, bij het vormen vdan de bolletjes.
Ik maak ze nu al jaren, en altijd zijn ze zo zacht als cake..
Probeer het nog een keer, insh-allah lukt het nu wel.
Geplaatst door tangia aan 11-08-2007
dit is beste recept voor broodjes ooit
Geplaatst door mootje06 aan 19-01-2009
ik heb ze gemaakt en tot nu toe alle recepten die madame cuisine op de site zet zijn allemaal gelukt bravo madame cuisine. heerlijke recepten heeft u
goetjes
Geplaatst door Tangawia aan 14-02-2009
ik heb de broodjes gemaakt en het is echt gelukt bedankt voor deze recept groetjes
Geplaatst door namia aan 02-03-2009
ik maak ze ook maar met een ander recept ze zijn ook altijd zacht en lekker grt namia
Geplaatst door abouzainata aan 18-06-2009
als je de broodjes gevormd hebt ,moet je ze dan niet met eigeel insmeren en dan beetje sesamzaad erop strooien?
Geplaatst door *RANIA* aan 19-08-2009
ik heb een ander goed recept maar ik wil deze ramadan insha’Allah het jouwe eens uitproberen. bedankt.
Geplaatst door KeukenFilosoof_ aan 03-01-2010
Ik heb ze de vorige keer uitgeprobeerd, maar ze weren helaas mislukt! Ik heb van alles de helft genomen omdat het anders teveel deeg was, maar helaas waren ze niet lekker vanbinnen!:(
Geplaatst door bou aan 03-02-2010
salam 3alikoum, ik heb ze al twee ker gemaakt en ze zijn altijd gelukt heerlijk broodjes.
bedankt voor het recept, groetjes