Tajine.NL – Marokkaanse recepten

Kussende schuimpjes

Kussende schuimpjes

Ingrediënten

Werkwijze

Stap1

Doe de eiwitten en de suiker in een pan op hoog vuur tot de suiker
helemaal is gesmolten..
(wel blijven roeren anders brand het aan!!!)
Doe het daarna in een kom en mix dit op hoge stand voor ongeveer 10 minuten stijf
(het moet wel dik zijn)
Verwarm de oven voor op 100 graden en maak dan met een spuitzak of
2 lepels de figuurtjes die je wil maken (hartjes, toefjes wat je zelf mooi vind)
Ik heb zelf een hartje en toefjes gemaakt.
Zet het dan in de oven (zet er wel een lege bakplaat boven zodat de schuimpjes mooi wit blijven)
totdat je ze makkelijk van het bakpapier af kan halen (de tijd verschild in de grootte van je schuimpjes)
Haal ze er daarna uit en laat ze dan afkoelen voor 3 a 4 uur.
Pak daarna 2 schuimpjes en doe daartussen wat chocolade pasta.
(dit zijn de kussende schuimpjes het hartje heb ik er gewoon bij gedaan om te kijken of dat er leuk uit zou zien) het hartje kan je met
chocolade leuk versieren indien gewenst

Bij mij zaten de schuimpjes er +/- een uur in ze horen hard van buiten en zacht van binnen te zijn.

Als je aan het begin al chocolade pasta er tussendoet dan breken ze zoals bij mij op de foto is gebeurt, omdat ik niet zo lang wou wachten de anderen zijn wel goed gegaan na 3 uur te wachten 🙂

Je kan ze op verschillende manieren maken het is maar net zoals je het lekker vind, ik vind ze lekker als ze nog een beetje marshmallowachtig van binnen zijn maar als het goed is kan je ze ook keihard maken.. mijn recept is iig dat ze nog marshmallowachtig zijn.

Mobiele versie afsluiten