Ingrediënten
- 250 gram kadayif (is tekoop in Turkse winkels)
400 gram geraspte mozzarella kaas
125 gram roomboter
Voor de siroop
2,5 glazen suiker
3 glazen water
een beetje citroensap
Voor de versiering:
kaymak (Turkse winkels te koop)is echt lekker erbovenop.
beetje gemalen pistache(hoeft niet)
Werkwijze
Stap1
Verwarm je oven op 200 C.
Maak de siroop doe de suiker en de water in een pan en laat het 10 minuten pruttelen en roer daarna een beetje citroensap erin. En laat het siroop afkoelen.
Haal de kadayif helemaal uitelkaar. Smelt de roomboter en mix dat heel goed in de kadayif en pluk het helemaal in kleine stukjes met je handen. Deel de kadayif in 2en.
Vet een bakblik van 28-30 cm en doe daar de helft van de kadayif erin en druk het helemaal goed met je handen stevig aan. Doe daarna de geraspte mozzarella kaas erop goed verdelen. En doe de andere helft van de kadayif erop goed aandrukken. Je kan er ook iets zwaars opleggen endat 30 minuten laten wachten.(om het nog platter te krijgen).
Doe de kunefe in oven en laat het bakken tot het goudbruin is, haal het uit de oven en doe de koude siroop erop laat het paar minuten trekken en eet het zo snel mogelijk op anders wordt de mozzarella hard vanbinnen.
gelijk warm opeten!!!!