Ingrediënten
- 250 gr bloem
1 bekertje Crème fraîche (200 ml)
2 zakjes vanillesuiker
175 gr koude boter in blokjes
Snufje zout
Voor de kruimels:
50 gr gemalen amandelen
50 gr amandelschaafsel
300 gr bloem
175 gr koude boter in blokjes
100 gr poedersuiker
Werkwijze
Stap1
Meng bloem met vanillesuiker en zout. Voeg de creme fraiche (hou 1 el apart) en de boter toe en kneed het tot een zacht en glad deeg. Leg dit in plastic folie voor 3 kwartier in de koelkast.
Maak ondertussen de kruimels door alle ingredienten (behalve amandelschaafsel) daarvoor te mengen en tot kruimels te wrijven. Rol het deeg uit op een bakplaat en bestrijk met de creme fraiche. Bedekken met de kruimels en daarna amandelschaafsel erop strooien. Bak de koek voor 25 minuten op 200 graden en snijd hem meteen in driehoeken.
Bestrooien met poedersuiker.