Kruidkoek met dadels, abrikozen en sinaasappel

2013-10-11
  • Porties : 1
  • Bereidingstijd : 1:30 u
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Dit heb je nodig:
    300 gram bloem;
    50 gram bruine basterdsuiker;
    2 koffielepels 4-specerijenpoeder (klik als je het zelf wilt maken op de link onderaan het recept; gebruik anders koekkruiden uit de winkel);
    1 koffielepel bakpoeder;
    1 koffielepel bicarbonaat (baking soda;optioneel);
    130 ml. vloeibare honing;
    130 ml. kokend water;
    200 gram sinaasappelmarmelade met stukjes;
    4 dadels;
    4 gedroogde abrikozen.

Werkwijze

Stap1

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Doe alle droge ingrediënten in een kom; de bloem, de suiker, het bakpoeder, het bicarbonaat; de dadels en gedroogde abrikozen in kleine stukjes en de specerijen (4-specerijenpoeder of koekkruiden uit de winkel).

Vermeng in een andere kom de "vloeibare" ingrediënten zoals de honing, het kokende water en de sinaasappelmarmelade.

Roer de inhoud van beide kommen door elkaar en vermeng de droge ingrediënten daarna goed met de vloeibare.

Roer alles goed door elkaar tot een mooi koekbeslag.

Vet een cakvorm in met wat boter en bestrooi met wat bloem of leg er een velletje bakpapier in.

Schep het beslag in de vorm.

Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak 50 minuten.

Controleer of de koek gaar is door er een satéprikker in te steken.

Komt die er droog uit dan is de koek gaar; zo niet, bak dan wat langer.

Laat een beetje afkoelen en haalde koek dan uit de vorm.

De koek smaakt nog beter wanneer je 'm een hele nacht in de koelkast laat liggen.

De koek blijft 1-2 weken goed in de koelkast.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Harchakoekjes in de vorm van ghribia

    Harchakoekjes in de vorm van ghribia

  • Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

    Een snelle pistache walnoten cake zonder olie of boter

  • Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

    Zachte pretzels snelle broodjes om te maken

  • Marokkaanse Briwat be louz - Amandeldriehoekjes

    Marokkaanse Briwat be louz – Amandeldriehoekjes

  • Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

    Amandelghribya een van de bekendste Marokkaanse koekjes

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Nee
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reactie (1)

  1. Geplaatst door tabaga aan 09-11-2013

    Lijkt me echt een heerlijke cake.Hij ziet er zo lekker uit.Het proberen waard In Sha Allah.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.