Een heerlijke, zoet-kruidige lamsbout die wél tenminste 7 uur moet stoven voor het allerbeste resultaat; vlees dat smelt op je tong, zo zacht…..
Ingrediënten
- 1 flinke lamsbout
3 eetlepels mosterd- 2 eetlepels honing
- 2 grote fijngehakte uien
- 2 geschrapte en in plakjes gesneden wortelen
- 3 fijngeperste tenen knoflook
- het sap van 1 flinke sinaasappel
- 3 koffielepels -Ras el hanout-
- 1 blaadje laurier
- zonnebloemolie en/of boter
- 250 ml. water;
- zout en peper naar smaak
Werkwijze
Stap1
Verhit de olie en/of de boter in een ruime braadpan en braad
daarin de lamsbout samen met de gehakte ui en knoflook aan.
Voeg er de wortelplakjes aan toe en roer alles door.
Voeg er dan de mosterd, de honing, het sinaasappelsap, de
ras el hanout, het laurierblaadje en zout en peper naar smaak
aan toe.
Roer nogmaals alles goed door elkaar en bedek met 250 ml. water.
Breng aan de kook, zet het deksel op de pan en laat ongeveer
7 uur heel zachtjes stoven (het liefst op het gas met een vlamverdeler).
Kijk af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit; voeg anders wat
extra water toe.
Ruime braadpan