Krokante bloemkoolstukjes

2006-05-18
Beoordeel dit recept:

Ingrediënten

  • Bloemkool,
    4 eieren,
    peper,
    zout
    en olie om in te bakken

Werkwijze

Stap1

Meng de eieren, de peper en het zout in een kom. Snij de bloemkool af van de steel zodat je allemaal wat kleinere stukjes hebt en laat ze een beetje zacht koken in een pan. Haal daarna de stukjes bloemkool goed door het eimengsel, zorg er voor dat er veel ei rondom de stukjes zit. Laat een flinke laag olie goed heet worden in een pan en laat daarin de bloemkool stukjes een lekker krokant laagje krijgen.

Deel dit recept met anderen
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Beoordeel dit recept

3 keer beoordeeld

Gerelateerde recepten:
  • Mini tortilla's recept

    Mini tortilla’s

  • Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

    Gevulde Bladerdeegpakketjes met mozzarella

  • Kumpir van zoete aardappel

    Kumpir van zoete aardappel

  • Kaas-uien broodjes

    Kaas-uien broodjes

  • Knoopbroodjes met peterselie en knoflook

    Knoopbroodjes met peterselie en knoflook

Info voedingswaarde

Deze informatie is per portie.

  • Vegetarisch

    Ja
  • Lactose

    Nee
  • Dieet

    Nee
  • Gluten

    Nee
  • Kcal

    Onbekend
  • Vet

    Onbekend
  • Eiwitten

    Onbekend
  • Carbohydraten

    Onbekend

Reacties (7)

  1. Geplaatst door mamanissa aan 18-05-2006

    ik doe het ook allen op deze manier ,het is altijd lekker ,gewone gekookte bloemkool eet ik nooit

  2. Geplaatst door nouria_24 aan 18-05-2006

    Yep, ik vind het gekookt ook niet zo lekker (en veel kinderen die het gewoon niet eten zouden het denk ik op deze manier wel lekker vinden)

  3. Geplaatst door sami aan 18-05-2006

    ik eet liever gekookte bloem kool met veel zout.maar ja dat vind ik lekker maar mijn kindren vinden het op deze manier veel lekkerder.

  4. Geplaatst door zusje1981 aan 02-01-2009

    nog een tip: voeg een beetje safraan toe aan de eiermengsel en je krijgt een mooie gele kleur ipvzo eiachtig je kunt oook evtueel een beetje peterselietoevoegen aan het eimengsel

  5. Geplaatst door saida84 aan 02-02-2009

    klinkt beter zusje1981, bedankt!!!

  6. Geplaatst door oemchaimaa aan 02-10-2009

    salam alekom

    ik doe het na dat ik het in de ei doe doe ik het doro de bloem die ik met zout meng rollen en dan in olie bakken, zo smaakt het ook lekker.

  7. Geplaatst door sadiye aan 02-10-2009

    mijn moeder doet da door paneermeel. eerst door ei endan paneermeel is lekker krokant endan een kaassausje erop je weet niet wat je mist 😀

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.